Specialist in stockagesystemen en softwaresystemen

Your storage solution is our business

Onze historiek

1946

 • Oprichting

  Oprichting

  De firma VANAS werd opgericht in 1946 en was oorspronkelijk actief in de maritieme sector voor het uitrusten en bevoorraden van schepen met de nodige gereedschappen en verbruiksgoederen.

1968

 • Lista:  making workspace work

  Lista:  making workspace work

  Vanas wordt exclusief verdeler voor Lista schuifladensystemen.  Lista is een marktleider in zijn gamma met hoog kwalitatieve producten. Tot op vandaag bewijzen de oudere installaties hun kwaliteit.

 • 3 gespecialiseerde divisies voor industrie:

  3 gespecialiseerde divisies voor industrie:

  Sinds 1968 werd de focus naar de industriële sector gericht en ontstonden specialisaties:

  • Magazijn- en werkplaatsinrichting.
  • Gereedschappen
  • Hijs- en hefwerktuigen,

1989

 • De eerste geautomatiseerde opslagsystemen 

  De eerste geautomatiseerde opslagsystemen 

  De eerste verticale opslagsystemen, gekend als verticale paternosters, worden geïntegreerd in het gamma magazijninrichting.  In datzelfde jaar worden direct enkele realisaties geplaatst.

                    

   

1990

 • De eerste programmeur

  De eerste programmeur

  Eric Van Assche zag bij deze verticale opslagsystemen onmiddellijk de noodzaak in van begeleidende software. Bijgevolg werd één jaar na opstart met de geautomatiseerde magazijnen de eerste IT-specialist aangeworven ter ontwikkeling van de WMS software Gigasoft.Extended.

   

1995

 • Gigasoft.Extended gekoppeld aan uw ERP

  Gigasoft.Extended gekoppeld aan uw ERP

  De software Gigasoft.Extended wordt gekoppeld aan het ERP systeem van de klanten. Hierdoor worden de dynamische opslagsystemen veel interessanter en worden betere resultaten gerealiseerd.  Verschillende ERP-systemen volgen:  SAP, Axapta, Navision, Dynamix, Api-Pro, Maximo, JD Edwards,….

1997

 • Verticale Lift Machines

  Verticale Lift Machines

  De eerste verticale lift machines worden geïnstalleerd.  Dit vernieuwde concept biedt meerdere voordelen t.o.v. de voorgaande verticale paternoster. De software van Vanasoft zorgt voor een optimaal gebruik van de machine.

  Plaatsbesparingen tot 80% worden gerealiseerd.

2000

 • Gigasoft.Picture

  Eric Van Assche merkt op dat verticale opslagsystemen ook nadelen met zich meebrengen.   Het beheer van het magazijn kan niet meer visueel gebeuren, zoals dit in een traditioneel magazijn wel gebeurt.

  De afdeling Vanasoft integreert digitale camera’s in de werkopeningen van de liften.  De klant krijgt hierdoor een real-time visuele weergave van de inhoud van zijn liften.

   

2002

 • Vending Machines

  Vending Machines

  Gecontroleerde distributiesystemen worden opgenomen in het aanbod van Vanas. Deze vending machines laten het toe om in een open magazijn wel een juiste gecontroleerde stock te realiseren. De eerste realisaties worden toegepast voor opslag van snijgereedschappen of persoonlijke beschermings materialen.

  Verbruiksdalingen tot 50% worden gerealiseerd.

2004

 • Gigasoft.Maintenance.Picture

  Verticale liften worden ook gebruikt in technische magazijnen.  Wanneer de technici zelf hun producten willen uithalen is een gebruiksvriendelijke zoekmethode wenselijk. In samenspraak met enkele maintenance en warehouse managers wordt een specifieke software ontwikkeld: Gigasoft.Maintenance. 

  Deze software voldoet aan de wensen van de magazijnier, de technieker en de manager.

 • Vanas Medical

  Vanas Medical

  De vending machines worden ingezet in de eerste ziekenhuizen. Een aangepaste software zorgt ervoor dat alle regels m.b.t. distributie van medicijnen gehandhaafd worden.

  Op heden zijn reeds meer dan 2.000 installaties geplaatst.

2006

 • Divisie Vanasoft

  Divisie Vanasoft

  De IT-afdeling van Vanas heeft sinds 1990 steeds in belang toegenomen.  Daarom wordt een divisie Vanasoft opgestart met als missie: installeren en onderhouden van klantspecifieke WMS Software die gelinkt wordt aan de bestaande ERP omgeving van de klant.

 • Vanas Medical exporteert

  Vanas Medical exporteert

  Vanas Medical sluit samenwerkingscontracten af met enkele internationale spelers, die de Vanas Medical oplossing zullen integreren.  Vanas traint zijn partners en geeft support vanuit België.

2007

 • Compleet magazijnbeheer

  Compleet magazijnbeheer

  Vanasoft breidt zijn softwarefunctionaliteit uit. Niet alleen de geautomatiseerde opslagsystemen worden beheerd, ook de klassieke rekken kunnen mee beheerd worden in de WMS software Gigasoft.Extended. Dankzij RF-terminals kan er papierloos gewerkt worden in het traditionele magazijn. Een optimale routingfunctie en real-time stockbeheer verhogen het rendement van de magazijnwerking.

2008

 • Totaaloplossingen

  Totaaloplossingen

  De prestaties aan verticale liften worden verhoogd dankzij een totaalintegratie van rollenbanen aangestuurd door WMS Gigasoft.Extended. De goederen worden via rollenbanen getransporteerd naar de juiste zones. Loopafstanden en looptijden worden hiermee vermeden. Met behulp van Drop-To-Light worden fouten vermeden.   

   

2010

 • RFID

  RFID

  RFID technologie wordt geïntegreerd in software Gigasoft.Extended en Gigasoft.Maintenance.  Dankzij een Track & Trace functionaliteit is er steeds geweten waar de gereedschappen en uitleenmaterialen zich bevinden op de werf of in uw magazijn.

 • Vanas Engineering verzelfstandigt

  Vanas Engineering verzelfstandigt

   o    VANAS ENGINEERING NV  werd opgericht om zich als specialist in “storage solutions en WMS”, volledig te richten naar diverse sectoren van de industrie (logistics, maintenance, automotive) alsook totaaloplossingen te bieden voor de medische sector (ziekenhuizen en rusthuizen). Dit alles wordt ondersteund met eigen software ontwikkeling VANASOFT.

  o    VANAS NV  “beyond tools” is geëvolueerd naar een onmiskenbare partner in de industrie in de Benelux als toeleverancier voor zowel investerings- als verbruiksgoederen.

   

2011

 • 1000 machines

  1000 machines

  Vanas heeft 1.000 dynamische opslagsystemen geïnstalleerd in België. Alle installaties worden onderhouden dankzij een team van techniekers die 24/7 service verlenen.

2012

 • Modula

  Modula

  Vanas start een samenwerking op met Modula verticale lift modules. Modula brengt de traditionele lift op een hoger niveau en laat toe om betere prestaties te realiseren bij onze klanten.

   

2013

 • GWD

  GWD

  Vanasoft sluit een raamovereenkomst af met D’ieteren. De invoerder van o.a. Audi, VW, Porsche en Skoda kiest Vanasoft als leverancier voor hun WMS-software in alle garages. De software wordt specifiek aangepast en geïntegreerd in het D’Ieteren pakket genaamd Driver.

2015

 • Effimat

  Effimat

  Vanas breidt zijn gamma aan semi-automatische stockagesystemen uit met “de nieuwe generatie” liften.  Deze innovatie brengt hogere picksnelheden en reduceert mogelijk wachttijden. Geautomatiseerde In en Outs met rollenbanen worden mogelijk gemaakt.  Integratie op miniloads is één van de opties.

   

Missie

Missie

 • verkoop, installatie en onderhoud van stockagesystemen,
 • voor magazijnen en werkplaatsen,
 • samengesteld uit kwalitatieve producten gecombineerd met eigen flexibele software,
 • met een uitstekende service dankzij geëngageerde, trotse en commerciële medewerkers.

Medewerkers

 • Emmanuel Koeke

  Emmanuel Koeke

  Technisch Commercieel Afgevaardigde Regio Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen

  Emmanuel heeft inmiddels 11 jaar ervaring bij het bedrijf. Via zijn opleiding Marketing-Sales is hem al vroeg ingepeperd dat de klant centraal staat. Deze waarde vond hij terug bij Vanas Engineering, waar het uithangbord “De Klant, de bron van onze lonen” is.

 • Philip Van Moortel

  Philip Van Moortel

  Product Manager Warehouse Systems

  Philip is reeds 21 jaar actief bij Vanas. Dankzij zijn uitgebreide productkennis kan hij als geen ander de meeste geschikte oplossing vinden.

 • Olivier Randolet

  Olivier Randolet

  Algemeen Directeur Wallonië

  In mei 2016 is Olivier in dienst getreden.

  Olivier heeft meer dan 20 jaar ervaring in de verkoop aan de industriële sector en heeft in  deze periode ook een ruime kennis opgedaan in diverse toepassingen van opslagsystemen.

  Als commercieel directeur is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitbreiding van de activiteiten van Vanas Engineering in Wallonië en het Groothertogdom Luxemburg.

 • Andy Van Mieghem

  Andy Van Mieghem

  Director

  Na het behalen van zijn Master Industrial Engineering in 2005, startte Andy als Sales Engineer bij Vanas. Vandaag neemt hij de bedrijfsleiding voor zijn rekening en waakt hij erover dat iedere medewerker zijn of haar taak gemotiveerd uitvoert conform de bedrijfsmissie.

 • Wim Quintelier

  Wim Quintelier

  Software Engineer Vanasoft

  Wim heeft een diploma Elektronica - ICT op zak en is meteen na zijn studies bij Vanas begonnen als programmeur. Dankzij zijn technische opleiding heeft hij een goed inzicht in de werking van de machines waardoor hij de software er naadloos op kan afstemmen.

 • Jeroen Bos

  Jeroen Bos

  Service Technieker

  Jeroen is sinds 2010 werkzaam bij Vanas. Dankzij zijn technische opleiding en zijn opgebouwde ervaring is hij vandaag een expert in het installeren, onderhouden en herstellen van verticale liften.

 • Nele De Vleeschouwer

  Nele De Vleeschouwer

  Projectmanager Verticale Liftsystemen

  Nele is Master in de Industriële Wetenschappen en heeft ervaring opgedaan als Assistent Project Manager in de chemische sector alvorens zij bij Vanas startte. Na een intensieve opleidingsperiode waarin zij een grondige kennis van alle producten heeft opgedaan, is Nele doorgegroeid tot Projectmanager.

 • Roald Van den Berghe

  Roald Van den Berghe

  Service Manager

  Roald is een ervaren projectleider. De combinatie van zijn technische studies als Bachelor Electromechanica  en zijn organisatorisch talent zorgt voor het meest optimale resultaat.

  Hij slaagt erin om samen met zijn team van 11 servicetechniekers jaarlijks meer dan 1.000 installaties te onderhouden en 150 werven af te werken.

 • Tom Robyn

  Tom Robyn

  Deputy Warehouse Systems

  Tom heeft een commerciële achtergrond. Zijn klantgerichte aanpak en expertise op vlak van milieu maken het mogelijk om klanten optimaal te ondersteunen. Als Deputy is Tom ook plaatsvervangend hoofd van de Product Manager.

 • Raul Antolin Leyva

  Raul Antolin Leyva

  Technisch Commercieel Afgevaardigde Regio Antwerpen – Limburg

  Raul werkt intussen 5 jaar bij Vanas en heeft zowel een technische als commerciële achtergrond. Zijn internationale ervaring betreffende magazijninrichting vormt een grote meerwaarde in zijn huidige functie. Daar heeft Raul zijn expertise over de werking van grote en kleine magazijnen opgedaan.

 • Dimitri Geudens

  Dimitri Geudens

  Project Engineer Vanasoft

  Dimitri is sinds 2000 in dienst bij Vanas. Hij is meteen na zijn studies begonnen als Software Engineer en is dankzij zijn ervaring en inzet doorgegroeid tot Project Engineer.

 • Jordy Poppe

  Jordy Poppe

  Projectleider Verticale Liftsystemen

  Jordy is sinds 2007 een gewaardeerd teamlid binnen de technische dienst. Als frisse starter zette hij zijn eerste stappen op professioneel vlak bij Vanas en dankzij zijn opgebouwde ervaring en inzet is Jordy doorgegroeid tot projectleider.

 • Veerle De Buck

  Veerle De Buck

  Logistiek

  Veerle werkt sinds 2011 voor Vanas en neemt de Logistiek voor haar rekening. Haar jarenlange ervaring in soortgelijke functies stelt haar in staat om alle transport in goede banen te leiden.

 • Jackson Owusu

  Jackson Owusu

  Service technieker

  Jackson is reeds 5 jaar een gewaardeerd teamlid binnen de technische dienst. Na een technische opleiding te hebben genoten, had Jackson al enkele jaren ervaring opgedaan als onderhoudstechnieker in verschillende sectoren.

 • Dirk Eggermont

  Dirk Eggermont

  Projectleider Vanasoft

  Dirk heeft reeds 31 jaar ervaring bij Vanas. Door zijn softwarekennis, communicatiestijl en perfectionisme is hij geëvolueerd tot Projectleider Vanasoft.

 • Danny Depecker

  Danny Depecker

  Director Vanasoft

  Danny is een IT expert die reeds 16 jaar in dienst is bij Vanas. Danny heeft zijn IT achtergrond harmonieus verenigd met het operationele gebeuren binnen het bedrijf wat maakt dat wij over een totaalexpertise binnen het marktsegment beschikken. Vandaag is hij verantwoordelijk voor de Software Afdeling binnen het bedrijf.

 • Sabine Smet

  Sabine Smet

  Customer Service Operation

  Naast een opleiding Boekhouden & Informatica heeft Sabine ervaring opgedaan in verschillende administratieve functies. Zes jaar geleden is zij bij Vanas begonnen waar haar administratieve vaardigheden goed van pas komen.

 • Nicolas Electeur

  Nicolas Electeur

  Technisch Commercieel Afgevaardigde Regio Brussel

  Nicolas maakt sinds 2015 deel uit van team Vanas. Hij beschikt over een diploma Handelswetenschappen en heeft reeds ervaring als vertegenwoordiger. Zijn commerciële talenten had hij dus al op zak en na een intensieve opleiding van enkele maanden heeft hij zich ook het technische aspect eigen gemaakt.

 • Sylvianne Robert

  Sylvianne Robert

  Marketing Assistant

  Sylvianne is al 13 jaar werkzaam bij Vanas en heeft een ruime ervaring in het organiseren van events en het opzetten van verschillende campagnes.

 • LESTER MARTENS

  LESTER MARTENS

  Sales Engineer

  Na het behalen van zijn Master Handelswetenschappen, Internationaal Zakenwezen, werkt Lester sinds 2018 als Sales Engineer bij Vanas Engineering. Met zijn economische opleiding, passie voor industriële toepassingen en technieken en de steun van experten is hij gemotiveerd om de klant te voorzien van professioneel advies.

Referenties

 • LASAULEC
  LASAULEC

  Magazijnautomatisatie voor Europees distributiecentrum.

 • SUNNY EUROPE & OYAYA
  SUNNY EUROPE & OYAYA

  Magazijnautomatisatie voor distributie van E-commerce activiteit

 • Garage CENTRAUTO
  Garage CENTRAUTO

  Plaatsbesparing en tijdwinst in nieuwe BMW-garage.

 • TOTAL BELGIUM ERTVELDE
  TOTAL BELGIUM ERTVELDE

  kiest voor gekoelde Modula liften

 • Citroën/Peugeot Antwerpen
  Citroën/Peugeot Antwerpen

  Totaalinrichting voor wisselstukkenmagazijn met klassieke stellingen

 • Garage Thuy
  Garage Thuy

  Nieuwe garage wint plaats dankzij stockagelift en bandenpaternoster

 • BVBA Bart Verwilst
  BVBA Bart Verwilst

  Overzicht, orde, snelheid, service geoptimaliseerd dankzij Modula

 • ORFIT
  ORFIT

  Foutloos en 4 keer sneller werken dankzij Modula Liften

 • AP-LOGISTICS
  AP-LOGISTICS

  Van 3 Modula Liften in 1998 naar 46 Modula Liften in 2016.

 • PROMAT
  PROMAT

  Minder loopafstanden en verbruik dankzij decentrale PBM-automaat

 • Ice Watch
  Ice Watch

  Automatisatie van Europees distributiecentrum met opslagtoren

 • JANSSEN PHARMACEUTICA
  JANSSEN PHARMACEUTICA

  Liften worden beheerd door Gigasoft.Maintenance.Picture.

 • VERTICALE LIFTEN met ROBOTS
  VERTICALE LIFTEN met ROBOTS

  Verticale liften met robots als volautomatisch magazijn

 • DK-RENTAL
  DK-RENTAL

  Een oplossing voor elk soort product in magazijn en werkplaats.

 • VAN DEN DORPE MATERIAL HANDLING
  VAN DEN DORPE MATERIAL HANDLING

  Van 7 pickers naar 1 fulltime magazijnier

 • Lexus groep Earnhardt
  Lexus groep Earnhardt

  Volledige onderdelenstock opgeslagen in 1 Modula

 • QUADRANT EPP BELGIUM
  QUADRANT EPP BELGIUM

  Werkplaatsinrichting met het juiste opslagsysteem voor elk gereedschap.

 • SOBINCO
  SOBINCO

  Lange profielen tot 4.000 kg: veilig en compact opgeslagen.

 • Industrial Gears Watteeuw
  Industrial Gears Watteeuw

  Geen wachttijden, juiste stock en 24/24 open magazijn voor de technische dienst.

 • PINGUIN-GREENYARD FOODS
  PINGUIN-GREENYARD FOODS

  Onbemand magazijn in de technische werkruimte

 • BASF ANTWERPEN
  BASF ANTWERPEN

  Extra plaatsbesparing door modulaire opbouw & combinatie van schuifladen en legborden

 • LAWTER
  LAWTER

  Minder looptijd en dalend verbruik van PBM’s

 • MUYLLE-FACON / RUBIO Monocoat
  MUYLLE-FACON / RUBIO Monocoat

  Meer dan 350 orderlijnen op 1,5 uur uit 1 Modula

 • Case New Holland
  Case New Holland

  Snijgereedschappen opgeslagen in gecontroleerde kasten

 • Garage MAZUIN
  Garage MAZUIN

  VW-AUDI dealer bespaart plaats door MODULA lift

 • BASF Coating Services - Bornem
  BASF Coating Services - Bornem

  Uitbreiding van bestaande magazijninfrastructuur met palletrekken

 • LOOTENS-LINE
  LOOTENS-LINE

  Uitrolbare stellingen hebben efficiëntie en veiligheid verbeterd

 • Aperam Genk
  Aperam Genk

  2 Verdiepsmagazijn met schuifladen bespaart 50% grondoppervlakte

 • STIHL
  STIHL

  Paternosters vervangen door stockageliften is rendabeler: hogere picksnelheid en beter overzicht

 • EVONIK
  EVONIK

  Indeling op maat voor extra plaatsbesparing en meer ergonomie

 • Garage D’Ieteren Mail
  Garage D’Ieteren Mail

  Combinatie van verticale liften, bandenpaternosters, rekken en een overkoepelende WMS software

 • MATTHYS CONSTRUCT
  MATTHYS CONSTRUCT

  Constructiebedrijf kiest een Modula Lift voor plaatswinst in het magazijn

 • Technische Universiteit Delft (NL)
  Technische Universiteit Delft (NL)

  Robuuste en geordende inrichting van labo's

 • KUEHNE & NAGEL
  KUEHNE & NAGEL

  1 Magazijnier verwerkt 600 orders per dag

 • VALEO
  VALEO

  Gecontroleerde opslag van handschoenen (PBM): verbruik daalt 50% !

 • SKT
  SKT

  Totaalinrichting productiemagazijn (statisch én dynamisch)

 • TECHNIFUTUR
  TECHNIFUTUR

  Industriële automaten voor de gecontroleerde opslag van MRO goederen

 • BELGOCONTROL
  BELGOCONTROL

  ESD-omgeving voor onderhoud en herstelling van radarapparatuur in regionale luchthavens

 • KERNCENTRALE DOEL
  KERNCENTRALE DOEL

  Meetklokken bewaken het aan- en losdraaien van bouten van reactordeksel

 • S.G.R. - Automotive Distributor
  S.G.R. - Automotive Distributor

  Modula als opslagsysteem voor moto-onderdelen en wisselstukken

Wat kan Vanas voor u betekenen?

 1. plaatsbesparing
  tot 90%
 2. 4x
  sneller werken
 3. 0%
  fouten
 4. Vereenvoudigde administratie
 5. Stofarm
 6. daling verbruik
  tot 50%
 7. inventaris­juistheid
  tot 99%
 8. Ergonomisch werken

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws van Vanas!

Heeft u een vraag? Wij helpen u graag