1987-2017: GELUKKIGE 30-ste VERJAARDAG MODULA!

MODULA VLM:  30 jaren van vooruitgang en innovatie.

In 2017 viert Modula, de System Group Company, gespecialiseerd in de ontwikkeling van geautomatiseerde verticale opslagliften, 30 jaar bedrijvigheid.

 

Deze mijlpaal vindt zijn oorsprong in de jaren ‘80. Op het System hoofdkwartier was er nood aan de installatie van een verticale carrousel voor opslag van onderdelen  en andere componenten in een efficiënte opslagloods die tegelijkertijd ook een moderne look moest uitstralen. Beide criteria voldeden echter niet helemaal aan hetgeen er in die jaren op de markt te vinden was. Na de aankoop van een verticale carrousel, besloot Franco Stefani, voorzitter van de System Group, om een machine te ontwerpen met verplaatsbare  laden zonder de beperkingen van de verticale carrousels.

Dit gebeurde in het jaar 1987 en kondigde  de geboorte aan van een industrie die nu floreert op internationale markten.

Gedurende de afgelopen 30 jaar zijn er veel belangrijke momenten geweest  op de weg die Modula afgelegd heeft. Verschillende hoogtepunten kenmerken de groei van het bedrijf tot aan de opening van een productieafdeling in de Verenigde Staten  (Lewiston, Maine) in september 2015 om de Noord-Amerikaanse markt te kunnen. bedienen. En  meer recentelijk waren er  de financiële investeringen die gedaan zijn om  de voltooiing van de productiefaciliteit in China (in Suzhou) af te ronden. Op die manier  zal het  Aziatisch continent van een ruime verspreiding  voorzien worden.

In de loop van 2016 heeft Modula eveneens distributie afdelingen in Bangalore (India) en Birmingham (Engeland). geopend.

In de loop van dit  feestjaar 2017 zal de fabriek in Salvaterra (Reggio Emilia), het oorspronkelijk hoofdkwartier van Modula, in volume verdubbelen

MIJLPALEN IN DE GESCHIEDENIS VAN MODULA

1987 - Debuut van de Modula geautomatiseerde lade opslagsystemen op de Italiaanse en Europese markt.

1999 – Invoering van DICO, de industriële besturing met touchscreen.

2001 -  Opening van de eerste afdeling van Modula, System Storage Solutions genaamd, in New Jersey, Verenigde Staten.

2004 - Presentatie van het magazijnmodel voor geautomatiseerde horizontale opslag, de Modula Cube, op dat ogenblik een volstrekt revolutionair systeem.

2005 - Opening van de afdeling in Frankrijk.

2009 - Opening van de afdeling in Duitsland.

2010 - Presentatie van het Modula Lift bereik ,

later ondersteund door een Online Configurator om het magazijn configuratieproces te vereenvoudigen. TÜV-GS certificeringen worden verkregen voor alle Modula-producten

2011 - Lancering van het model Modula Sintes 1.

2013 – De eerste International Sales Meeting wordt gehouden op het Italiaanse hoofdkantoor van de System Group in Fiorano Modenese (It.). Het sales team, aangespoord door de jarenlange internationalisering, komt samen om nieuwe ontwikkelingen, de bereikte doelstellingen, de toekomstige doelstellingen én de groeistrategieën te delen en te bespreken.

2014 - Investeringen in smart manufacturing materialiseren in nieuwe systemen in het productieproces, zoals lijnen ingezet voor het snijden, lassen en ponsen. Modula bereikt haar doel: 1.000 machines verkocht in 12 maanden, in Italië en het buitenland.

2015 - Opening van de Amerikaanse productiefaciliteit in Maine. Modula Inc. is het Amerikaanse bedrijf  dat  de eerste fabriek van  Modula verankerd buiten Italië. Het  is de enige speler ter wereld die rechtstreeks VLM  produceert in de VS .

2016 -  Modula verandert haar status van een industriële divisie van de System Group naar een dochteronderneming, Modula S.p.A.. De financiering voor de uitbreiding, werkelijk de verdubbeling,  van het Italiaanse hoofdkantoor in Salvaterra is goedgekeurd geworden. Twee afdelingen in  opkomende markten worden opgericht, Modula UK en Modula India.

2016 Is eveneens  een mijlpaal  in de verkoop:  1.500 eenheden, waarvan 200 in de Verenigde Staten

2017 - Presentatie van een revolutionair anti-seismisch apparaat  waaraan  vier jaar van onderzoek en ontwikkeling, diepgaande studies, berekeningen en automatisering zijn vooraf gegaan.

In 2017 is Modula, 30 jaar na haar oprichting, een onafhankelijk bedrijf van de System Group  geworden met meer dan 300 medewerkers, twee productievestigingen en met een nieuwe  productie-installatie die binnenkort opgestart wordt in China.

Klik op  MAGAZIJNINRICHTING  voor een algemeen overzicht.

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag