Specialist in stockagesystemen en softwaresystemen

Your storage solution is our business

Onze historiek

1946

 • Oprichting

  Oprichting

  De firma VANAS werd opgericht in 1946 en was oorspronkelijk actief in de maritieme sector voor het uitrusten en bevoorraden van schepen met de nodige gereedschappen en verbruiksgoederen.

1968

 • Lista:  making workspace work

  Lista:  making workspace work

  Vanas wordt exclusief verdeler voor Lista schuifladensystemen. Lista is een marktleider in zijn gamma met hoog kwalitatieve producten. Tot op vandaag bewijzen de oudere installaties hun kwaliteit.

 • 3 gespecialiseerde divisies voor industrie:

  3 gespecialiseerde divisies voor industrie:

  Sinds 1968 werd de focus naar de industriële sector gericht en ontstonden specialisaties:

  • Magazijn- en werkplaatsinrichting.
  • Gereedschappen
  • Hijs- en hefwerktuigen,

1989

 • De eerste geautomatiseerde opslagsystemen 

  De eerste geautomatiseerde opslagsystemen 

  De eerste verticale opslagsystemen, gekend als verticale paternosters, worden geïntegreerd in het gamma magazijninrichting.  In datzelfde jaar worden direct enkele realisaties geplaatst.

                    

   

1990

 • De eerste programmeur

  De eerste programmeur

  Eric Van Assche zag bij deze verticale opslagsystemen onmiddellijk de noodzaak in van begeleidende software. Bijgevolg werd één jaar na opstart met de geautomatiseerde magazijnen de eerste IT-specialist aangeworven ter ontwikkeling van de WMS software Gigasoft.Extended.

   

1995

 • Gigasoft.Extended gekoppeld aan uw ERP

  Gigasoft.Extended gekoppeld aan uw ERP

  De software Gigasoft.Extended wordt gekoppeld aan het ERP systeem van de klanten. Hierdoor worden de dynamische opslagsystemen veel interessanter en worden betere resultaten gerealiseerd.  Verschillende ERP-systemen volgen:  SAP, Axapta, Navision, Dynamix, Api-Pro, Maximo, JD Edwards,….

1997

 • Verticale Lift Machines

  Verticale Lift Machines

  De eerste verticale lift machines worden geïnstalleerd.  Dit vernieuwde concept biedt meerdere voordelen t.o.v. de voorgaande verticale paternoster. De software van Vanasoft zorgt voor een optimaal gebruik van de machine.

  Plaatsbesparingen tot 80% worden gerealiseerd.

2000

 • Gigasoft.Picture

  Eric Van Assche merkt op dat verticale opslagsystemen ook nadelen met zich meebrengen.   Het beheer van het magazijn kan niet meer visueel gebeuren, zoals dit in een traditioneel magazijn wel gebeurt.

  De afdeling Vanasoft integreert digitale camera’s in de werkopeningen van de liften.  De klant krijgt hierdoor een real-time visuele weergave van de inhoud van zijn liften.

   

2002

 • Vending Machines

  Vending Machines

  Gecontroleerde distributiesystemen worden opgenomen in het aanbod van Vanas. Deze vending machines laten het toe om in een open magazijn wel een juiste gecontroleerde stock te realiseren. De eerste realisaties worden toegepast voor opslag van snijgereedschappen of persoonlijke beschermings materialen.

  Verbruiksdalingen tot 50% worden gerealiseerd.

2004

 • Gigasoft.Maintenance.Picture

  Verticale liften worden ook gebruikt in technische magazijnen.  Wanneer de technici zelf hun producten willen uithalen is een gebruiksvriendelijke zoekmethode wenselijk. In samenspraak met enkele maintenance en warehouse managers wordt een specifieke software ontwikkeld: Gigasoft.Maintenance. 

  Deze software voldoet aan de wensen van de magazijnier, de technieker en de manager.

 • Vanas Medical

  Vanas Medical

  De vending machines worden ingezet in de eerste ziekenhuizen. Een aangepaste software zorgt ervoor dat alle regels m.b.t. distributie van medicijnen gehandhaafd worden.

  Op heden zijn reeds meer dan 2.000 installaties geplaatst.

2006

 • Divisie Vanasoft

  Divisie Vanasoft

  De IT-afdeling van Vanas heeft sinds 1990 steeds in belang toegenomen.  Daarom wordt een divisie Vanasoft opgestart met als missie: installeren en onderhouden van klantspecifieke WMS Software die gelinkt wordt aan de bestaande ERP omgeving van de klant.

 • Vanas Medical exporteert

  Vanas Medical exporteert

  Vanas Medical sluit samenwerkingscontracten af met enkele internationale spelers, die de Vanas Medical oplossing zullen integreren.  Vanas traint zijn partners en geeft support vanuit België.

2007

 • Compleet magazijnbeheer

  Compleet magazijnbeheer

  Vanasoft breidt zijn softwarefunctionaliteit uit. Niet alleen de geautomatiseerde opslagsystemen worden beheerd, ook de klassieke rekken kunnen mee beheerd worden in de WMS software Gigasoft.Extended. Dankzij RF-terminals kan er papierloos gewerkt worden in het traditionele magazijn. Een optimale routingfunctie en real-time stockbeheer verhogen het rendement van de magazijnwerking.

2008

 • Totaaloplossingen

  Totaaloplossingen

  De prestaties aan verticale liften worden verhoogd dankzij een totaalintegratie van rollenbanen aangestuurd door WMS Gigasoft.Extended. De goederen worden via rollenbanen getransporteerd naar de juiste zones. Loopafstanden en looptijden worden hiermee vermeden. Met behulp van Drop-To-Light worden fouten vermeden.   

   

2010

 • RFID

  RFID

  RFID technologie wordt geïntegreerd in software Gigasoft.Extended en Gigasoft.Maintenance.  Dankzij een Track & Trace functionaliteit is er steeds geweten waar de gereedschappen en uitleenmaterialen zich bevinden op de werf of in uw magazijn.

 • Vanas Engineering verzelfstandigt

  Vanas Engineering verzelfstandigt

   o    VANAS ENGINEERING NV  werd opgericht om zich als specialist in “storage solutions en WMS”, volledig te richten naar diverse sectoren van de industrie (logistics, maintenance, automotive) alsook totaaloplossingen te bieden voor de medische sector (ziekenhuizen en rusthuizen). Dit alles wordt ondersteund met eigen software ontwikkeling VANASOFT.

  o    VANAS NV  “beyond tools” is geëvolueerd naar een onmiskenbare partner in de industrie in de Benelux als toeleverancier voor zowel investerings- als verbruiksgoederen.

   

2011

 • 1000 machines

  1000 machines

  Vanas heeft 1.000 dynamische opslagsystemen geïnstalleerd in België. Alle installaties worden onderhouden dankzij een team van techniekers die 24/7 service verlenen.

2012

 • Modula

  Modula

  Vanas start een samenwerking op met Modula verticale lift modules. Modula brengt de traditionele lift op een hoger niveau en laat toe om betere prestaties te realiseren bij onze klanten.

   

2013

 • GWD

  GWD

  Vanasoft sluit een raamovereenkomst af met D’ieteren. De invoerder van o.a. Audi, VW, Porsche en Skoda kiest Vanasoft als leverancier voor hun WMS-software in alle garages. De software wordt specifiek aangepast en geïntegreerd in het D’Ieteren pakket genaamd Driver.

2015

 • Effimat

  Effimat

  Vanas breidt zijn gamma aan semi-automatische stockagesystemen uit met “de nieuwe generatie” liften.  Deze innovatie brengt hogere picksnelheden en reduceert mogelijk wachttijden. Geautomatiseerde In en Outs met rollenbanen worden mogelijk gemaakt.  Integratie op miniloads is één van de opties.

   

 • Totaalintegrator voor magazijnautomatisering

  Totaalintegrator voor magazijnautomatisering

  Vanas Engineering  is uitgegroeid tot totaalintegrator.  Diverse projecten waarbij rollenbanen, uitsorteersystemen met verticale liften gecombineerd worden.  Aangestuurd door de WMS Software Gigasoft.Extended.   

2016

 • Vanas Engineering en Vanas Medical gaan samen met TouchPoint Inc.

  Vanas Engineering en Vanas Medical gaan samen met TouchPoint Inc.

  TouchPoint Inc. het moederbedrijf van het Engelse Supply Point Inc. verwerft in april eerst Vanas Medical en in september Vanas Engineering. Beide bedrijven blijven beheerd als stand-alone bedrijven. Supply Point is producent én leverancier van vending machines. Een intensieve samenwerking tussen alle partijen wordt zo versterkt.

2017

 • DE KAAP VAN 100 OVERSCHREDEN

  DE KAAP VAN 100 OVERSCHREDEN

  Dankzij totaalprojecten en het stijgende marktaandeel heeft Vanas Engineering de kaap van 100 machines orderingang overschreden!

2018

 • Gigasoft.Vending & Gigasoft.Pilot

  Gigasoft.Vending & Gigasoft.Pilot

  Een nieuwe software voor de vending machines is ontwikkeld.  Gebruik makend van de nieuwste technologie resulteert dit in een gebruiksvriendelijke software.

  Automatische herbevoorrading, rapporteringen, zoekmethodieken en een snelle manier voor uitgiftes zorgen dat de besparingen met deze machines gemaximaliseerd worden.

  In combinatie met de vending machines van het zusterbedrijf Supply Point wordt nu een compleet gamma uitgifteautomaten aangeboden. 

Missie

Missie

 • verkoop, installatie en onderhoud van stockagesystemen,
 • voor magazijnen en werkplaatsen,
 • samengesteld uit kwalitatieve producten gecombineerd met eigen flexibele software,
 • met een uitstekende service dankzij geëngageerde, trotse en commerciële medewerkers.

Medewerkers

 • Glenn Lievens

  Glenn Lievens

  Lead Project Manager Vanasoft

  Glenn is sinds januari 2018 in dienst bij Vanas Engineering. Hij heeft reeds 9 jaar ervaring in IT-project management en SAP-consultancy.

  Zijn kennis en knowhow hebben er mede voor gezorgd dat de softwareafdeling binnen het bedrijf nog beter kan inspelen op onze klanten en de noden van vandaag.

 • Veerle De Buck

  Veerle De Buck

  Logistiek

  Veerle werkt sinds 2011 voor Vanas en neemt de Logistiek voor haar rekening. Haar jarenlange ervaring in soortgelijke functies stelt haar in staat om alle transport in goede banen te leiden.

 • Nele De Vleeschouwer

  Nele De Vleeschouwer

  Projectmanager Verticale Liftsystemen VLM

  Nele is Master in de Industriële Wetenschappen en heeft ervaring opgedaan als Assistent Project Manager in de chemische sector alvorens zij bij Vanas startte. Na een intensieve opleidingsperiode waarin zij een grondige kennis van alle producten heeft opgedaan, is Nele doorgegroeid tot Projectmanager.

 • Sylvianne Robert

  Sylvianne Robert

  Marketing Assistant - Communication

  Sylvianne is al 15 jaar werkzaam bij Vanas en heeft een ruime ervaring in het organiseren van events en het opzetten van verschillende campagnes.

 • Roy De Keersmaecker

  Roy De Keersmaecker

  TECHNISCH COMMERCIEEL AFGEVAARDIGDE REGIO VLAAMS-BRABANT & BRUSSEL

  “Mijn belangrijkste taak: de klant wegwijs maken doorheen de verschillende mogelijkheden betreffende magazijninrichting. Correct informeren is daarbij van het grootste belang. Ik kom uit de bouwsector en heb voordien Projectmanagement gestudeerd. De affiniteit met het technische aspect blijft voor mij belangrijk, dus heb ik met deze overstap de juiste keuze gemaakt.”

   

 • Jordy Poppe

  Jordy Poppe

  Service manager - Projectleider Verticale Liftsystemen VLM

  Jordy is sinds 2007 een gewaardeerd teamlid binnen de technische dienst. Als frisse starter zette hij zijn eerste stappen op professioneel vlak bij Vanas en dankzij zijn opgebouwde ervaring en inzet is Jordy doorgegroeid tot projectcoördinator.

 • Emmanuel Koeke

  Emmanuel Koeke

  Technisch Commercieel Afgevaardigde Regio Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen

  Emmanuel heeft inmiddels 11 jaar ervaring bij het bedrijf. Via zijn opleiding Marketing-Sales is hem al vroeg ingepeperd dat de klant centraal staat. Deze waarde vond hij terug bij Vanas Engineering, waar het uithangbord “De Klant, de bron van onze lonen” is.

 • Olivier Randolet

  Olivier Randolet

  Commercieel Directeur Wallonië

  In mei 2016 is Olivier in dienst getreden.

  Olivier heeft meer dan 20 jaar ervaring in de verkoop aan de industriële sector en heeft in  deze periode ook een ruime kennis opgedaan in diverse toepassingen van opslagsystemen.

  Als commercieel directeur is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitbreiding van de activiteiten van Vanas Engineering in Wallonië en het Groothertogdom Luxemburg.

 • Andy Vande Voorde

  Andy Vande Voorde

  Project Engineer VLM

  “Don’t find customers for your solution, find a solution for your costumer”.

  Aan het woord is Andy, een gedreven project engineer die deel uitmaakt van ons uitgebreid en toegewijd team op de afdeling VLM. Deze afdeling vormt een centraal punt voor alles omtrent prijzen, kosten,… met betrekking tot het Modula LIFT systeem.

 • Dirk Eggermont

  Dirk Eggermont

  Business Analyst

  Dirk heeft reeds 33 jaar ervaring bij Vanas. Door zijn softwarekennis, communicatiestijl en perfectionisme is hij geëvolueerd tot Business Analyst bij Vanasoft.

 • Wim Quintelier

  Wim Quintelier

  Senior Software Engineer Vanasoft

  Wim heeft een diploma Elektronica - ICT op zak en is meteen na zijn studies bij Vanas begonnen als programmeur. Dankzij zijn technische opleiding heeft hij een goed inzicht in de werking van de machines waardoor hij de software er naadloos op kan afstemmen.

 • Sabine Smet

  Sabine Smet

  Customer Service Operations

  Naast een opleiding Boekhouden & Informatica heeft Sabine ervaring opgedaan in verschillende administratieve functies. 8 Jaar geleden is zij bij Vanas begonnen waar haar administratieve vaardigheden goed van pas komen.

 • Tom Robyn

  Tom Robyn

  Deputy Warehouse Systems

  Tom heeft een commerciële achtergrond. Zijn klantgerichte aanpak en expertise op vlak van milieu maken het mogelijk om klanten optimaal te ondersteunen. Als Deputy is Tom ook plaatsvervangend hoofd van de Product Manager.

 • Philip Van Moortel

  Philip Van Moortel

  Product Manager Warehouse Systems

  Philip is reeds 22 jaar actief bij Vanas. Dankzij zijn uitgebreide productkennis kan hij als geen ander de meeste geschikte oplossing vinden.

 • Jackson Owusu

  Jackson Owusu

  Service technieker

  Jackson is reeds 7 jaar een gewaardeerd teamlid binnen de technische dienst. Na een technische opleiding te hebben genoten, had Jackson al enkele jaren ervaring opgedaan als onderhoudstechnieker in verschillende sectoren.

 • Jeroen Bos

  Jeroen Bos

  Service Technieker

  Jeroen is sinds 2010 werkzaam bij Vanas. Dankzij zijn technische opleiding en zijn opgebouwde ervaring is hij vandaag een expert in het installeren, onderhouden en herstellen van verticale liften.

 • Fabio SANTANGELO

  Fabio SANTANGELO

  TECHNISCH COMMERCIEEL AFGEVAARDIGDE REGIO WAALS-BRABANT, NAMEN EN HENEGOUWEN

  Na meer dan 11 jaar in de IT-sector, diende een koerswijziging zich aan als een natuurlijke evolutie.

 • Raul Antolin Leyva

  Raul Antolin Leyva

  Technisch Commercieel Afgevaardigde Regio Antwerpen & Brussel

  Raul werkt intussen 7 jaar bij Vanas en heeft zowel een technische als commerciële achtergrond. Zijn internationale ervaring betreffende magazijninrichting vormt een grote meerwaarde in zijn huidige functie. Daar heeft Raul zijn expertise over de werking van grote en kleine magazijnen opgedaan.

 • Kevin Vermeir

  Kevin Vermeir

  PROJECT ENGINEER VLM Verticale Lift Machines

  Als Project Engineer op de afdeling VLM is Kevin verantwoordelijk voor de opmaak van offertes, verwerkt hij de bestellingen van de klanten, plaatst de bestellingen bij de leveranciers én is ook de rechterhand/back up voor de projectcoördinator van de Verticale Lift Machines.

 • Andy Van Mieghem

  Andy Van Mieghem

  Managing Director

  Na het behalen van zijn Master Industrial Engineering in 2005, startte Andy als Sales Engineer bij Vanas. Vandaag neemt hij de bedrijfsleiding voor zijn rekening en waakt hij erover dat iedere medewerker zijn of haar taak gemotiveerd uitvoert conform de bedrijfsmissie.

Referenties

 • SUNNY EUROPE & OYAYA
  SUNNY EUROPE & OYAYA

  Magazijnautomatisatie voor distributie van E-commerce activiteit

 • H.ESSERS, IT'S TRANSPOSSIBLE
  H.ESSERS, IT'S TRANSPOSSIBLE

  Om 14 u besteld, om 15 u de deur uit

 • LASAULEC
  LASAULEC

  Magazijnautomatisatie voor Europees distributiecentrum.

 • LAWTER
  LAWTER

  Minder looptijd en dalend verbruik van PBM’s

 • Garage CENTRAUTO
  Garage CENTRAUTO

  Plaatsbesparing en tijdwinst in nieuwe BMW-garage.

 • ORFIT
  ORFIT

  Foutloos en 4 keer sneller werken dankzij Modula Liften

 • AP-LOGISTICS
  AP-LOGISTICS

  Van 3 Modula Liften in 1998 naar 46 Modula Liften in 2016.

 • JANSSEN PHARMACEUTICA
  JANSSEN PHARMACEUTICA

  Liften worden beheerd door Gigasoft.Maintenance.Picture.

 • DK-RENTAL
  DK-RENTAL

  Een oplossing voor elk soort product in magazijn en werkplaats.

 • PROMAT
  PROMAT

  Minder loopafstanden en verbruik dankzij decentrale PBM-automaat

 • STORA ENSO LANGERBRUGGE
  STORA ENSO LANGERBRUGGE

  De Modula lift wordt gebruikt als 1 grote vending machine

 • VERTICALE LIFTEN met ROBOTS
  VERTICALE LIFTEN met ROBOTS

  Verticale liften met robots als volautomatisch magazijn

 • TOTAL BELGIUM ERTVELDE
  TOTAL BELGIUM ERTVELDE

  Kiest voor gekoelde Modula liften

 • Ice Watch
  Ice Watch

  Automatisatie van Europees distributiecentrum met opslagtoren

 • VAN DEN DORPE HANDLING EQUIPMENT
  VAN DEN DORPE HANDLING EQUIPMENT

  Van 7 pickers naar 1 fulltime magazijnier

 • BVBA Bart Verwilst
  BVBA Bart Verwilst

  Overzicht, orde, snelheid, service geoptimaliseerd dankzij Modula

 • QUADRANT EPP BELGIUM
  QUADRANT EPP BELGIUM

  Werkplaatsinrichting met het juiste opslagsysteem voor elk gereedschap.

 • Lexus groep Earnhardt
  Lexus groep Earnhardt

  Volledige onderdelenstock opgeslagen in 1 Modula

 • Industrial Gears Watteeuw
  Industrial Gears Watteeuw

  Geen wachttijden, juiste stock en 24/24 open magazijn voor de technische dienst.

 • PINGUIN-GREENYARD FOODS
  PINGUIN-GREENYARD FOODS

  Onbemand magazijn in de technische werkruimte

 • Garage Thuy
  Garage Thuy

  Nieuwe garage wint plaats dankzij stockagelift en bandenpaternoster

 • BASF ANTWERPEN
  BASF ANTWERPEN

  Extra plaatsbesparing door modulaire opbouw & combinatie van schuifladen en legborden

 • SOBINCO
  SOBINCO

  Lange profielen tot 4.000 kg: veilig en compact opgeslagen.

 • MUYLLE-FACON / RUBIO Monocoat
  MUYLLE-FACON / RUBIO Monocoat

  Meer dan 350 orderlijnen op 1 Modula in 1,5 uur

 • Citroën/Peugeot Antwerpen
  Citroën/Peugeot Antwerpen

  Totaalinrichting voor wisselstukkenmagazijn met klassieke stellingen

 • EVONIK
  EVONIK

  Indeling op maat voor extra plaatsbesparing en meer ergonomie

 • BELGOCONTROL
  BELGOCONTROL

  ESD-omgeving voor onderhoud en herstelling van radarapparatuur in regionale luchthavens

 • KERNCENTRALE DOEL
  KERNCENTRALE DOEL

  Meetklokken bewaken het aan- en losdraaien van bouten van reactordeksel

 • Case New Holland
  Case New Holland

  Snijgereedschappen opgeslagen in gecontroleerde kasten

 • BASF Coating Services - Bornem
  BASF Coating Services - Bornem

  Uitbreiding van bestaande magazijninfrastructuur met palletrekken

 • Garage MAZUIN
  Garage MAZUIN

  VW-AUDI dealer bespaart plaats door MODULA lift

 • STIHL
  STIHL

  Paternosters vervangen door stockageliften is rendabeler: hogere picksnelheid en beter overzicht

 • LOOTENS-LINE
  LOOTENS-LINE

  Uitrolbare stellingen hebben efficiëntie en veiligheid verbeterd

 • Technische Universiteit Delft (NL)
  Technische Universiteit Delft (NL)

  Robuuste en geordende inrichting van labo's

 • S.G.R. - Automotive Distributor
  S.G.R. - Automotive Distributor

  Modula als opslagsysteem voor moto-onderdelen en wisselstukken

 • MATTHYS CONSTRUCT
  MATTHYS CONSTRUCT

  Constructiebedrijf kiest een Modula Lift voor plaatswinst in het magazijn

 • VALEO
  VALEO

  Gecontroleerde opslag van handschoenen (PBM): verbruik daalt 50% !

 • KUEHNE & NAGEL
  KUEHNE & NAGEL

  1 Magazijnier verwerkt 600 orders per dag

 • SKT
  SKT

  Totaalinrichting productiemagazijn (statisch én dynamisch)

 • TECHNIFUTUR
  TECHNIFUTUR

  Industriële automaten voor de gecontroleerde opslag van MRO goederen

 • Aperam Genk
  Aperam Genk

  2 Verdiepsmagazijn met schuifladen bespaart 50% grondoppervlakte

 • Garage D’Ieteren Mail
  Garage D’Ieteren Mail

  Combinatie verticale liften, bandenpaternosters, rekken en een overkoepelende WMS software

Wat kan Vanas voor u betekenen?

 1. plaatsbesparing
  tot 90%
 2. 4x
  sneller werken
 3. 0%
  fouten
 4. Vereenvoudigde administratie
 5. Stofarm
 6. daling verbruik
  tot 50%
 7. inventaris­juistheid
  tot 99%
 8. Ergonomisch werken

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws van Vanas!

Wij hebben voor u de juiste oplossing

Waar bent u naar op zoek?

In de media

NIEUWS & ACTUALITEITEN

Waarom kiezen voor Vanas Engineering?

Waarom kiezen voor Vanas Engineering?

Heeft u een vraag? Wij helpen u graag