Komatsu breidt wisselstukken magazijn uit

Komatsu is een Japanse producent van bouwmachines. Hun magazijn in België levert wisselstukken over heel Europa, Afrika en Midden-Oosten. Om de opslagcapaciteit van hun magazijn te verhogen, plaatste Komatsu in het verleden reeds 12 verticale plateauliften van Vanas. Deze breiden ze nu uit met 6 extra liften en een PBM automaat.

Hoewel de focus bij de eerste optimalisatie voornamelijk plaatsbesparing was, merkte Komatsu dat ze met de liften ook sneller, foutloos en ergonomisch kunnen werken. Ze zijn nu in staat om met behulp van drop-to-lights en batchpicking snel meerdere orders tegelijk te verwerken. Kleine bestellingen worden snel achter elkaar verwerkt. Goederen voor grote bestellingen worden ondertussen mee gepickt wanneer een van de kleine orders iets nodig heeft van dezelfde plateau.

Om hun efficiëntie en capaciteit verder te verbeteren, heeft Komatsu daarom 6 extra Modula liften en een PBM automaat besteld. Met de 6 extra liften creëren ze 1400 m² opslagruimte op slechts 90 m² grondoppervlak. In de liften wordt zwaar materiaal opgeslagen. Dit werd vroeger in een stellingenmagazijn met smalle gangen opgeslagen en gepickt volgens het man-up principe.

De liften worden aangestuurd met de WMS software Gigasoft van Vanas. Hierdoor wordt hun inbound en outbound proces optimaal aangestuurd en gespreid over de 18 liften. Met deze opstelling ligt de productiviteit van Komatsu dubbel zo hoog als voordien.

Vanas plaatste net voor de zomer de 6 extra liften. Komatsu wilt met deze uitbreiding hun huidig logistiek proces optimaliseren en zichzelf voorbereiden op toekomstige groei.

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag