Online dierenapotheek Medpets bouwt nieuw magazijn om groei op te vangen

Medpets heeft meer dan 15.000 producten voor grote en kleine huisdieren in zijn assortiment. Ze zijn de grootste online dierenapotheek in Nederland en België. Om de groeiende vraag te kunnen volgen, moest Medpets verhuizen naar een groter magazijn. Samen met Medpets heeft Vanas het nieuwe magazijn optimaal in kunnen richten.

Goederen zullen opgeslagen worden in palletstellingen en legbordstellingen. Om de productiviteit te verhogen, zullen de verplaatsingen in het magazijn en het inpakproces geautomatiseerd worden. Vanas voorziet een rollenbaansysteem met twee dozenopzetters en labelmachines om de goederen zo efficiënt mogelijk in te pakken. Eenmaal dat de dozen gesloten zijn, worden ze voorzien van een verzendetiket en worden de dozen gesorteerd op een sorter van Vanas. Deze automatisatie zal zorgen voor een hogere productiviteit. Bovendien zullen dozen foutloos gesorteerd worden en zullen er kosten bespaard worden op verpakkingsmateriaal dankzij de dozen opzetters en dozensluiters.

Medpets koos voor een totaaloplossing van Vanas zodat ze één aanspreekpunt hebben voor meerdere systemen. De goede voorlichting en het actief meedenken van de ingenieurs van Vanas overtuigde Medpets om met Vanas samen te werken. Hun nieuw magazijn zal operationeel zijn rond de zomer en laat Medpets toe om hun groeiende logistieke activiteiten optimaal aan te pakken.

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag