Smartphoto automatiseert sorteerproces met Vanas

Gepersonaliseerde hebbedingen worden steeds populairder. Smartphoto is in de Benelux een van de grootste leveranciers van gepersonaliseerde fotogeschenken, fotoboeken, canvassen… Als groot e-commerce bedrijf beloven ze snelle levering en 100% klanttevredenheid. Is een klant niet tevreden van zijn product? Dan wordt de bestelling opnieuw gratis verzonden. Om deze belofte te blijven waarmaken, was er optimalisatie nodig in hun magazijn.

Smartphoto ervaart een grote piek eind november en december. Om deze extra druk voor de feestdagen te kunnen dragen, heeft Smartphoto in samenwerking met Vanas een nieuw sorteersysteem geïntegreerd. Eind oktober 2020 plaatste Vanas een sorteersysteem dat alle artikelen automatisch verdeelt over 24 verschillende exits. Elke exit staat voor een andere locatie. Zo is er bijvoorbeeld een exit voor PostNL, een voor Bpost, een kanaal voor internationale zending…

De beschikbare ruimte in het magazijn was klein, daarom is er gekozen voor een compacte oplossing. Vanas ontwierp een sorteersysteem dat slechts 0,5 meter breed is en een lengte van 33 meter heeft. De Dual Activated Roller Belt wordt ingezet om de pakjes uit te sorteren. Het unieke aan deze opstelling is niet alleen de compactheid, maar ook de manier van uitsorteren. De uitsortering gebeurt vanop de band zelf en onder een hoek van 90°. Hierdoor kunnen de uitsluisbanen op kortere afstand naast elkaar geplaatst worden. Zo kon Vanas op ca. 20 meter 23 uitsluisbanen voorzien. Elke locatie is 900 mm breed zodoende men hiervoor een pallet kan plaatsen.

“Deze automatisatie zal zorgen voor een foutenreductie en een aanzienlijke productiviteitsverhoging” - Smartphoto.

Dankzij het geautomatiseerde verdeelsysteem kunnen er meer dan 3000 pakjes per uur verdeeld worden. Bovendien kan de werkkracht ook efficiënter ingezet worden. Medewerkers sorteerden vroeger de pakketjes manueel. Dit was zeer arbeidsintensief. Op piekmomenten ontstond er chaos, fouten werden gemaakt, producten gingen verloren… Dankzij de oplossing van Vanas kan de aanvoer van pakketjes nu door slechts 1 tot 3 medewerkers gebeuren. Piekmomenten worden gestructureerd en efficiënt opgevangen. Door dubbele scanning bereikt men bovendien ook een kleinere foutmarge.

 

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag