Vanas Engineering versterkt zijn aanbod aan intralogistieke oplossingen door Pacoma Systems over te nemen

Vanas Engineering en TouchPoint Inc hebben Pacoma Systems overgenomen, een Nederlandse integrator van interne transportsystemen. Met de overname van Pacoma kunnen we ons aanbod aan logistieke oplossingen uitbreiden en kunnen onze business units verder ontwikkeld worden om een meer complete oplossing te bieden.

Pacoma Systems is gespecialiseerd in het ontwerpen en integreren van material handling systemen zoals sorteereenheden, automatische opslagsystemen en gemotoriseerde rollenbanen voor dozen, kratten en palletten. De gekwalificeerde ingenieurs en technici van Pacoma blijven deze service aanbieden via Vanas. Met meer dan 25 jaar ervaring hebben ze sterke relaties opgebouwd met hun klanten uit verschillende industrieën en met hun leveranciers. Wij zullen dit voortzetten.

De overname brengt een extra logistieke oplossing voor de Belgische markt en biedt de mogelijkheid om onze vier bestaande business units - automatische magazijninrichtingklassieke opslagsystemenindustrial vending en WMS software - te introduceren in de Nederlandse markt. De nieuwe business unit met rollenbanen versterkt ons assortiment en sluit perfect aan bij de acht voordelen waar wij voor staan. Rollenbanen kunnen bijvoorbeeld helpen met het bereiken van een hogere productiviteit en een betere ergonomie. Jullie kunnen daardoor nu profiteren van meer complete oplossingen.

 

Voor elke business unit werkt een team dat gespecialiseerd is in zijn domein met eigen ingenieurs en operationele managers. De logistieke ingenieurs hebben een algemeen overzicht en brengen de best passende oplossing naar de eindklant.

Onze relatie met Pacoma is niet nieuw. We werkten eerder al samen aan projecten bij onder andere Sunny en Lasaulec. Hierbij bewezen we dat een volledige integratie van Modula liften, WMS software en rollenbanen de prestaties kan verbeteren. Zo kunnen er tot 300 orderregels per magazijnmedewerker per uur verwerkt worden. Pacoma en Vanas omarmen deze acquisitie en kijken uit naar de groei in beide landen. Om dit te vieren, lanceren we ook een nieuw logo.

Andy van Mieghem, Managing Director: “De overname van Pacoma was een logische stap om onze productgroei te realiseren. Om een complete systeemintegrator voor logistieke oplossingen te worden, was de uitbereiding met rollenbanen en een eigen engineering afdeling nodig. Door dit te combineren met onze eigen WMS software en verschillende opslagsystemen, kunnen we oplossingen bieden aan onze klanten, die direct aansluiten bij onze 8 voordelen zoals onder andere hogere productiviteit en betere ergonomie. We hebben al positieve reacties vanuit de markt gezien waarbij klanten een verantwoordelijk integrator van interne transportsystemen, WMS software en opslagsystemen omarmen. Bovendien hebben onze klanten de optie om te kiezen voor een complete oplossing of om met elke business unit afzonderlijk te werken.”

In oktober kan je onze nieuwe rollenbanen ontdekken op de Transport en Logistics beurs, stand 4.046.

 

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag