“We kunnen dubbel zoveel werk aan met één persoon minder, bovendien foutloos.”

ORFIT

 

Orfit is producent voor medische applicaties en is een marktleider in zijn gamma. 

Voor opslag en distributie van hun eindproducten werden voorheen palletrekken gebruikt.  Manipulatie met een vorkheftruck nam veel tijd in beslag, de FIFO werkwijze was niet gegarandeerd en het magazijn werd stilaan te klein. De Modula Liften konden deze 3 pijnpunten oplossen en werden bijgevolg snel geïmplementeerd.

Dirk Pattyn, Director Orfit: "In eerste instantie werd eraan gedacht om mobiele palletstellingen te plaatsen.  Dit zou toelaten om 50% grondoppervlakte te winnen.  Na een grondige analyse van Vanas, werd duidelijk dat ik voor hetzelfde budget meer voordelen kon realiseren.  Mijn keuze voor de eerste 3 Modula Liften en de bijhorende software was snel gemaakt.  Dankzij de professionele begeleiding van Vanas, hebben we ons goed kunnen voorbereiden voor de integratie van de liften.  De opstart is bijgevolg vlekkeloos verlopen. De positieve ervaring met de eerste machines maakte de beslissing om uit te breiden heel evident.  Het was voor ons werkelijk een revolutionaire verbetering !!"

BEFORE & AFTER:

 Plaatsbesparing:

 200m² grondoppervlakte voor palletrekken worden nu opgeslagen in 80m² met 3 Modula Liften.

Snelheid:

3 Modula Liften voorzien van een dubbele externe aflegpositie zorgen ervoor dat wachttijden vermeden worden.  Momenteel worden 180 orderlijnen / uur per magazijnier verwerkt.  Vroeger was dit slechts 40 orderlijnen / uur.

Stockjuistheid:

omdat er nu geen fouten meer gemaakt worden kunnen we besluiten dat de stock correct is.  Bovendien zitten in de software bepaalde controlepunten ingewerkt waardoor de telling gedurende het jaar gebeurt.  Op het einde van het jaar dienen we slechts enkele steekproeven uit te voeren.  

0% Fouten:

er worden geen fouten meer gemaakt.

Stofarm: 

fijn stof uit de productie en het magazijn zorgde ervoor dat de eindproducten vaak gereinigd moesten worden.  Dit is op heden niet meer nodig omdat de Modula Liften stofarm stockeren.

 Administratie:

de pickbonnen moeten niet meer manueel afgepunt worden in Navision Dynamics.  Dankzij de koppeling tussen Gigasoft.Extended en Navision Dynamics worden de manipulaties nu realtime verwerkt.

Ergonomie:

dit was soms een gevaarlijke situatie.  Ofwel klommen de magazijniers in de rekken, ofwel was er veel vorkheftruckverkeer in de gangen.  Nu is er een veilige werkzone waarbij de mensen de artikelen kunnen nemen op een ergonomische hoogte.

 

OPSTELLING

          een dubbele externe werkpost,

          een unieke laserpointer en verplaatsbaar bedieningspaneel

 • 1 Modula Lift ML50D, 7 m hoog voorzien van:

           een interne werkpost,

           grafische ledbar en verplaatsbaar bedieningspaneel.

 

SOFTWARE:

 • Gigasoft.Extended
 • Module Picture
 • Bidirectionele koppeling met Microsoft Dynamics
 • Automatisch locatiebeheer
 • Batch-picking

 

Klik op  MAGAZIJNINRICHTING  voor een algemeen overzicht.

 

 • LEMO
  LEMO

  Verviervoudiging van het aantal orderlijnen door de plaatsing van Modula-liften

 • Medpets
  Medpets

  Verhoogde capaciteit pakketverwerking met helft FTE’s!

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag