5 keer sneller werken met Modula lift

Atoom 13 is de specialist in het produceren van aluminium kozijnen, ramen, deuren, hef- en schuifpuien en vliesgevels. Om de capaciteit en werking van hun magazijn te optimaliseren gingen ze op zoek naar een nieuw opslagsysteem. Uiteindelijk koos Atoom 13 voor een verticale plateaulift van Vanas.

De Modula lift bespaart 90% plaats waardoor Atoom 13 nu extra ruimte heeft om zijn productie- en montageproces uit te breiden. In de lift wordt zowel klein materiaal als grotere dozen met rubber opgeslagen. Elke doos heeft zijn eigen plek in de lift. Vroeger moesten deze gestapeld worden en raakten ze makkelijk beschadigd of vielen ze omver. Op de plateau’s staat het materiaal netjes en veilig.

Bovendien is de lift uitgerust met een laserpointer, grafische LED-bar en drop-to-light aanduidingen om eenvoudig meerdere orders tegelijk te verwerken. Dankzij de Modula lift wordt er dus niet alleen plaats bespaard, maar worden fouten ook vermeden en wordt er productiviteit verhoogd.

De Modula is gekoppeld aan het ERP pakket van Atoom 13. Dit zorgt er voor dat ze meer controle hebben over hun voorraad. Wanneer een klant snel iets nodig heeft, kunnen ze meteen van op kantoor zien of de goederen nog op voorraad zijn.

“Door het koppelen van de Modula met ons ERP systeem worden alle voorraad artikelen nu zonder tussenkomst van onze inkoper direct bij de leverancier besteld, waardoor we nooit meer misgrijpen, en ook geen opnames in het magazijn hoeven te doen.”
- Tom Louwers, algemeen directeur 

 

Plaatsbesparing
Het traditionele stellingenmagazijn had 162 m² grondoppervlak nodig. De Modula lift heeft slechts een oppervlak van 15 m².  Het materiaal wordt compact in de hoogte opgeslagen. Doordat de plateau’s in de hoogte weggezet worden, is er slechts een beperkt grondoppervlak nodig.
Sneller werken
Vroeger werden goederen opgeslagen in een stellingenmagazijn met meerdere gangen. Voor elk order moest er tussen de gangen gelopen worden. Het was tijdrovend en bijna onmogelijk om meerdere orders tegelijk te verwerken zonder fouten te maken. De kans was namelijk heel groot dat goederen bij een verkeerd order terecht kwamen. Nu worden er tot 5 orders tegelijk gepickt. Dankzij de snelheid van de Modula lift verwerken ze 5 orders even snel als 1 order in het oud systeem.

Foutloos werken
De extra visuele hulpmiddelen zoals de laserpointer en grafische LED-bar duiden aan op welke locatie het product ligt dat gevraagd wordt. Zo is het bijna onmogelijk om een verkeerd product te picken en kunnen fouten vermeden worden.

Inventarisjuistheid
De Modula lift is gekoppeld aan het ERP systeem van Atoom 13. Dit zorgt er voor dat ze meer controle hebben over hun voorraad. Vroeger moesten ze tijdens de kerstvakantie de voorraad natellen en corrigeren. De Modula lift houdt automatisch bij wat de status van de voorraad is, waardoor de kerstvakantie nu ook echt als vakantie kan dienen.
  • LEMO
    LEMO

    Verviervoudiging van het aantal orderlijnen door de plaatsing van Modula-liften

  • Medpets
    Medpets

    Verhoogde capaciteit pakketverwerking met helft FTE’s!

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag