AZ Jan Portaels

Het AZ Jan Portaels ziekenhuis in Vilvoorde verhoogt de veiligheid voor zowel personeel als voor zijn medische producten dankzij vending oplossingen van Vanas.

Vorig jaar, tijdens het hoogtepunt van de eerste COVID golf, was er een grote schaarste aan mondmaskers. Er moest erg spaarzaam omgegaan worden met mondmaskers, ook binnen de medische sector. Het AZ Jan Portaels ziekenhuis worstelde met een goede grip op hun voorraad. De mondmaskers lagen in dozen op elke afdeling. Zowel het personeel als bezoekers konden de masker nemen met als gevolg dat de mondmasker te veel werden gebruikt en er snel tekorten ontstonden. Om betere grip te hebben op hun voorraad kozen ze daarom voor een Rotopoint, de uitgifte automaat voor PBM’s bij uitstek, van Vanas.

“We hebben al een kledingautomaat waar zorgverleners hun pak kunnen afhalen bij de start van hun shift. Nu staat daar de mondmaskerautomaat met chirurgische- en FFP2-maskers naast. Dat is makkelijker voor de verdeling dan elke post te voorzien van de juiste maskers.”
- Helena Polfliet, woordvoerster van AZ Jan Portaels.

Naast de mondmasker automaat heeft AZ Jan Portaels ook dispensers staan van Vanas. Deze vending machines dienen voor veilige opslag van medicatie en verdovingsmiddelen op het operatie kwartier.

 

Sneller werken
De mondmaskerautomaat staat in de kleedkamer van het personeel. Aan het begin van hun shift kunnen ze meteen de nodige maskers nemen. Ze moeten zich niet extra verplaatsen.

De maskers in de automaat zijn 24/7 beschikbaar nadat ze zich eenvoudig aanmelden met hun badge. Binnen enkele seconden kunnen ze hun mondmasker nemen en kunnen ze veilig beginnen aan hun shift.

Economisch
Vroeger lag het verbruik van de mondmaskers veel te hoog. Bezoekers namen ook mondmaskers en dat was niet de bedoeling. De automaat garandeert een gecontroleerde uitgifte en zorgt dat enkel het personeel mondmaskers kan nemen. Er worden dus minder masker verspild, waardoor de kosten zullen verlagen.

Inventarisjuistheid
De automaat registreert elke actie die uitgevoerd wordt. Er is dus steeds 100% controle op de voorraad en er kan real-time opgevolgd worden hoeveel maskers er nog beschikbaar zijn.
Veiligheid
Dankzij de automatische herbevoorradingsmodule in de software van de Rotopoint zijn de maskers altijd voorradig en kan het personeel zijn werkzaamheden veilig uitvoeren.
Niet alleen de veiligheid van het personeel wordt gegarandeerd, maar ook van de producten in de vending machines. De medicatie en verdovende middelen in de dispenser kunnen enkel uitgenomen worden door personen die gemachtigd zijn hiervoor. Wanneer iemand een product wil uithalen, zal ook enkel de exacte locatie met dat product opengaan. Er kan dus niet meer uitgehaald worden dan nodig. Zo liggen de producten steeds veilig opgeslagen

 

 

  • LEMO
    LEMO

    Verviervoudiging van het aantal orderlijnen door de plaatsing van Modula-liften

  • Medpets
    Medpets

    Verhoogde capaciteit pakketverwerking met helft FTE’s!

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag