• Chalhoub wou zijn opslagcapaciteit optimaliseren
 • Het orderpicking proces verloopt sneller en efficiënter
 • De hangende kolommen kunnen naar links en rechts rollen

Toename van operationele efficiëntie met 30%

De Chalhoub Groep is sinds 1955 de toonaangevende partner voor luxe artikelen in het hele Midden-Oosten. De groep is regionaal een belangrijke speler geworden in de schoonheids-, mode- en geschenkensector. Ze zijn actief op 12 locaties in de regio met een magazijnruimte van ongeveer 80.000m².

Jonathan de Fraine, Logistics solutions manager: "We zijn actief op 12 locaties in de regio met een magazijnruimte van om en bij  80.000m². De SKU 's (Stock Keeping Units) die we hanteren voor de beauty artikelen zijn nogal uiteenlopend. De inhoud van de items per SKU is laag, maar het aantal SKU 's is zeer hoog. We zochten een methode om het opslagvolume, dat we in ons magazijn hebben  voor deze SKU's, te maximaliseren. Zo zijn wij ook altijd op zoek naar hulpmiddelen die de werking kunnen verbeteren zonder afbreuk te doen aan de dagdagelijkse activiteiten."

Span, de logistieke leverancier van Chalhoup Group, stelde Storeganizers voor om de capaciteit in hun magazijn het verhogen. Na een korte studie bleek dat de Storeganizers een goed rendement zouden bieden en de opslagcapaciteit zouden maximaliseren.

Peter Muthama, warehouse manager: "Omdat we de goederen de volgende dag al moeten kunnen leveren aan onze klanten, is een eenvoudig en snel pickproces belangrijk. Daarom moest 800m² aan statische rekken van de mezzanine vloer uitgezet worden naar de gouden zone. Vermits Storeganizers geïntegreerd zijn in onze bestaande palletstellingen bleek dit de meest ROI-vriendelijke oplossing te zijn. We zijn erin geslaagd om 800m² ruimte te consolideren in 124m² dankzij de Storeganizers.

De algemene operationele efficiëntie is met 30% toegenomen en dankzij deze grote sprong naar de productiviteit zijn we erin geslaagd om 2 fulltime equivalenten uit te sparen voor het bedrijf."

Storeganizer gaf Chalhoub de flexibiliteit om met minimale investeringen meer producten op te slaan op een kleiner grondoppervlak. Dankzij de grote voordelen van Storeganizer, overwegen ze om 150 storeganizer units in een van hun andere vestigingen te plaatsen.

Plaatsbesparing
Dankzij de compacte en economische opslagoplossingen van Storeganizer werden een legbordmagazijn met mezzanine van 800m² omgezet in 124m² mobiele opslagvakken. Het volledig benutten van de optimale opslagcapaciteit leidt tot extra opslag- en picklocties in de hoogte en in de diepte. 
 

Snelheid
Chalhoub merkte een aanzienlijke operationele verbetering dankzij Storeganizer. Hun picksnelheid werd bijna verdrievoudigd. Met de legbordrekken verwerkten ze 25 tot 30 picklijnen per uur. Met de Storeganizers kunnen ze 60 tot 80 lijnen per uur verwerken.

Bovendien maken Storeganizers zowel het picken van één enkel stuk als batchpicking mogelijk.
 

Ergonomie
Storeganizer is een hangend opslagsysteem met mobiele vakken. Dat betekent dus minder bukken en tillen. De textielvakken worden efficiënt opgehangen en kunnen naar links of rechts rollen voor gemakkelijke toegang tot in de achterste rij.
 


Stofarm
De duurzame opslagvakken zijn kostenefficiënt en milieuvriendelijk. De vakken kunnen voorzien worden van scheidingswanden, frontcovers voor stofvrije opslag of front stops.
 


Foutloos werken

Omdat elke SKU zijn eigen unieke ID heeft is het aantal pickfouten verminderd.

 

OPSTELLING:

 • 46 Storeganizer units (elke unit bestaande uit 3 rijen en 6 kolommen)

 

 

 • LEMO
  LEMO

  Verviervoudiging van het aantal orderlijnen door de plaatsing van Modula-liften

 • Medpets
  Medpets

  Verhoogde capaciteit pakketverwerking met helft FTE’s!

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag