Vendingmachine verhoogt veiligheid op de werkvloer

Chaudfontaine ervaarde problemen met de opslag en distributie van hun persoonlijke beschermingsmiddelen. Om de verdeling van hun PBM’s vlotter te laten verlopen, kozen ze voor een vending automaat van Vanas.

In de Rotopoint worden veiligheidsbrillen, handschoenen en maskers opgeslagen. Daarnaast zijn er ook kleine verbruiksartikelen zoals mesjes en batterijen in opgeborgen. Deze materialen zijn nu 24/7 binnen handbereik. Bovendien wordt hamstergedrag van werknemers nu ook vermeden. Al vrij snel konden ze een daling in het verbruik van producten zien.

“Bij Chaudfontaine hebben we ervoor gekozen om de distributieautomaat te leasen. Tijdens het implementatieproces kregen we uitstekende ondersteuning van Vanas. Zij stonden op ieder moment klaar om onze vragen te beantwoorden. De implementatie was een groot succes, de automaat is erg eenvoudig te gebruiken en werkt met behulp van de badges die we al hadden. Medewerkers kunnen hun beschadigde of versleten PBM’s gemakkelijk en snel vervangen, wat de veiligheid op de werkvloer alleen maar ten goede komt. Wij zijn heel tevreden!”

- George Hardy, Senior Manager Maintenance

 

Snelheid 
PBM’s en verbruiksartikelen liggen nu binnen handbereik en zijn 24/7 beschikbaar. Medewerkers verliezen dus geen onnodige tijd wanneer ze hun materiaal willen ophalen.
Daling verbruik
Vroeger waren materialen niet altijd binnen handbereik waardoor medewerkers de neiging konden hebben om materiaal te hamsteren. Dan moesten ze niet elke keer tijd verspillen met het materiaal te gaan halen. De goederen zijn nu 24/7 binnen handbereik. Werknemers zijn dus aanzienlijk veel minder tijd kwijt wanneer ze PBM’s gaan halen. Hamstergedrag wordt zo vermeden, wat resulteert in een daling van het verbruik.
Veiliger werken
Naast hamsteraars waren er ook medewerkers die langer met hun versleten PBM’s gingen werken omdat de nieuwe materialen niet binnen handbereik waren. De Rotopoint staat in de buurt van de werknemers waardoor ze snel en gemakkelijk hun versleten PBM’s kunnen vervangen. Dit verhoogt de veiligheid op de werkvloer.

Vereenvoudigde administratie
Werknemers hebben toegang tot de producten in de Rotopoint nadat ze zich eenvoudig registreren met hun badge. Hierdoor kan de machine steeds opvolgen wie welke producten neemt.

Inventarisjuistheid
De machine heeft steeds een correct overzicht van de huidige voorraad. Zo kan Chaudfontaine op elk moment opvolgen wat de status van hun voorraad is. De machine geeft ook een melding wanneer een van de materialen bijna uit voorraad is.

 

  • LEMO
    LEMO

    Verviervoudiging van het aantal orderlijnen door de plaatsing van Modula-liften

  • Medpets
    Medpets

    Verhoogde capaciteit pakketverwerking met helft FTE’s!

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag

+32(0)3 568 33 00
Heeft u een vraag?Wij helpen u graag
Service aanvraag