• De achterkant van de liften zit in het magazijn, de werkopening komt door de muur tot aan de balie
 • Modula lift met externe dubbele werkpost, bestuurd door Gigasoft
 • Klein materiaal wordt opgeslagen in liften met een externe werkpost
 • Modula liften met enkele interne werkpost
 • De LED bar toont welke producten moeten verzameld worden
 • Elke lift kan 55 schuiven wegbergen die elk tot 750 kg kunnen dragen

4 x sneller en foutloos werken dankzij verticale liften en WMS software

CONTIMETA

Contimeta is sinds 1932 actief in transportverpakkingen en hechttechniek. Contimeta biedt systeemoplossingen. Ze bieden dus zowel machines als verbruiksmaterialen aan. Om hun klanten optimaal te kunnen bedienen, heeft Contimeta een grote voorraad klaarstaan in een centraal magazijn. De laatste jaren groeide Contimeta als leverancier van de materialen, maar ook als servicedienst. Dankzij deze groei werd de nodige voorraad steeds groter en ontstond er plaatsgebrek. Al snel bleken de verticale Modula liften van Vanas Engineering de ideale oplossing.

De optimalisatie van hun magazijn verliep in twee fases. De eerste fase begon in 2015, waarbij een Modula lift van 18 m² en 7,5 meter hoog een 2-verdiepsmagazijn verving van 100m². In 2016 volgde al snel een tweede lift om nog meer klein materiaal voor herstellingen en onderhoud van hun machinepark te stockeren.

Omdat de ontvangstruimte bij de balie onder de kantoren ligt, kon hier geen lift geplaatst worden. De liften moesten in het magazijn geplaatst worden omdat ze daar een hoog plafond hebben. De externe werkpost komt echter door de muur tot aan het deel waar de balie staat. Op die manier hebben de medewerkers aan de balie toegang tot meer dan 3000 verschillende producten zonder dat ze naar het magazijn moeten lopen.

In de tweede fase werden 4 Modula liften met een enkele interne werkopening in het magazijn geplaatst voor de opslag van kleine verbruiksartikelen en afgewerkte producten.

Contimeta bestelde ondertussen 3 extra liften dankzij de bewezen voordelen en de goede return on investment. In totaal zullen de 7 machines een opslagcapaciteit bieden van 1.350 m². De loopafstand zal klein blijven en de producten worden steeds op ergonomische hoogte aangeboden. Bovendien kunnen alle 7 liften bedient worden door maar 1 werknemer.

 

Plaatsbesparing
Fase 1: Een plaatsbesparing van 63%. De oorspronkelijke opslag was een 2-verdiepsmagazijn van 100 m². Dit werd nu gereduceerd tot 36 m² met behulp van 2 liften van 7,5 meter hoog.
Fase 2: Een plaatsbesparing van 70%. Voorheen werd er gestockeerd op legbordrekken en palletrekken op een grond oppervlak van 325 m², nu gereduceerd tot 90m². Elke lift kan 55 schuiven van 4100mm x 857mm opbergen die elk tot 750 kg kunnen dragen.

Snelheid
Fase 1: Beide liften staan vlak bij de balie. Het materiaal moet snel verzameld kunnen worden wanneer er klanten of technici staan te wachten. Daarom plaatsen we liften met een dubbele externe afleg. Daarbij kan een tweede lade al klaargezet worden terwijl er nog materiaal uit de eerste schuif gehaald wordt. Zo kan er sneller gewerkt worden en moeten de klanten niet lang wachten aan de balie.
Fase 2: Voordien werden de producten verzameld uit rekken. Hierdoor moesten de orderpickers grote afstanden afleggen. Nu bewegen de machines naar de gebruiker en kan 1 magazijnier de bestellingen verwerken. Door de kleinere loopafstand kan er ook 4 keer sneller gewerkt worden.

Stockjuistheid
De stock is nu 99,99% correct. Voordien werden producten vaak misplaatst op pallets en was er geen duidelijk zicht op de stock. Bovendien zijn de artikelen optimaal verspreid over de verschillende liften dankzij het automatische locatiebeheer.

Dankzij het camerasysteem op de liften aan de balie is er ook altijd controle over de stock. De camera zorgt voor een visueel overzicht van de liftinhoud. Zo kunnen ze altijd volgen wie wat genomen heeft en hoeveel stock er nog in de schuiven ligt.

0% fouten
In onze WMS software Gigasoft zit een rechtenbeheer verwerkt, hierdoor is de picking juister en kunnen er geen manuele pickingen gebeuren. Zo worden fouten vermeden. De LEDbar zorgen er ook voor dat de juiste producten aangeduid worden.

 

Stofarm
De producten blijven netjes en dienen niet meer afgestoft te worden.


 

Administratie
Alle manipulaties worden real-time teruggekoppeld. Dankzij Gigasoft kan er ook makkelijk prioriteit gegeven worden aan orders die via de balie komen voor herstellingen.

 

Ergonomie
De producten worden steeds op een ergonomische hoogte aangeboden.

 


Opstelling:

 • 6 Modula liften ML50D van 7,5 meter hoog
  • 2 liften uit fase 1 voorzien van dubbele externe werkpost
  • 4 liften uit fase 2 voorzien van enkele interne afleg
 • Elke lift voorzien van een grafische LEDbar en verplaatsbaar bedieningspaneel

Software:

 • Gigasoft.Extended
 • Module bi-directionele koppeling met Unit 4
 • Module automatisch locatiebeheer
 • Module Picture


Ontdek hier al onze oplossingen voor magazijninrichting.

 • LEMO
  LEMO

  Verviervoudiging van het aantal orderlijnen door de plaatsing van Modula-liften

 • Medpets
  Medpets

  Verhoogde capaciteit pakketverwerking met helft FTE’s!

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag

+32(0)3 568 33 00
Heeft u een vraag?Wij helpen u graag
Service aanvraag