Om 14 u besteld, om 15 u de deur uit

H.Essers investeert in magazijnautomatisatie van Vanas Engineering

H.Essers staat gekend als wereldwijde transport en logistieke dienstverlener waarbij service, kwaliteit en snelle doorlooptijden voorop staan.  Dit betekent o.m. dat H.Essers allerhande producten  uit de toeleveringsketen  van een bepaald bedrijf opslaat en vervolgens op vraag verzend.  Om de groei van het klantenbestand te kunnen volgen, is H.Essers regelmatig aan uitbreiding toe.

 

In deze case gaat het om onderdelen (spare parts) die voor hun klant Agfa Gevaert in lead time moeten geleverd worden. Die snelle doorlooptijd is essentieel. Om deze service  te verhogen is er besloten om 1 magazijn in Genk te automatiseren, en dit in samenwerking met Vanas Engineering. Eén van de mogelijke oplossingen  om nog extra plaats te creëren,  was de hoogte van het magazijn volledig benutten. Dit werd gerealiseerd door de integratie van 3  verticale opslagtorens Modula. 

Concreet zullen 3 Modula Liften de specifieke spare parts stockeren, zowel hele kleine als grote stukken.  

Het WMS systeem van H. Essers is gekoppeld met de software Gigasoft van Vanas Engineering om zo tot het meest gunstige rendement te komen.

Alexander Stas (Operations Manager): "De meerprijs voor de investering, in vergelijking met andere systemen konden wij terugverdienen na 6 maanden.  Hierdoor was de keuze snel gemaakt.  Het liet bovendien een snelle integratie toe aangezien we op 14/5/2018 de bestelling hadden geplaatst, en de installatie al na 3 maanden (15/8/2018) gebruiksklaar was."

 

VOORDELEN:

Plaatsbesparing

500 m² vloeroppervlakte, voorzien van een legbordmagazijn met 3 verdiepingen  is nu gereduceerd is naar 50 m² vloeroppervlakte dankzij 3 Modula liften van 9.700 mm hoogte.

 

Foutloos

Pickings gebeuren foutloos en gebruiksvriendelijk dankzij de laserpointer. Het verzamelen van stukken gebeurt even gemakkelijk via Drop To Light, dat gelijktijdige, foutloze  picking van 5 orders toelaat.

 

Sneller werken

Geen verschillende zones (verschillende verdiepen) want alles komt uit 1 zone opslagliften.  De 3 machines zijn uitgevoerd met de externe dubbele afleg waardoor wachttijden aan de machines geminimaliseerd worden.  De combinatie zorgt voor snelle doorlooptijden na ontvangst een order: 1 u later buiten (een stuk dat om 14u besteld wordt, is om 15u al vertrokken).

De verwerking wordt minder kritisch en arbeidsintensief, dankzij de ABC-analyse (verkorte toegangstijden)  en  het GOODS TO MAN-principe (geen looptijden meer).

 

Stofarm

In de liften ligt het materiaal veilig en stofvrij afgeschermd.

 

OPSTELLING:

 • 3 Modula Liften type ML50D, hoogte = 9.700 mm  (gemeten vrije hoogte magazijn: 10.000 mm
 • externe werkopening met 2 aflegposities
 • verplaatsbaar bedieningspaneel
 • vergrote stelvoeten
 • grafische ledbar
 • WMS - Driver.

 

Klik op  MAGAZIJNINRICHTING  voor een algemeen overzicht 

 • LEMO
  LEMO

  Verviervoudiging van het aantal orderlijnen door de plaatsing van Modula-liften

 • Medpets
  Medpets

  Verhoogde capaciteit pakketverwerking met helft FTE’s!

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag

+32(0)3 568 33 00
Heeft u een vraag?Wij helpen u graag
Service aanvraag