Dankzij Modula opslagliften.100% stijging van de productie in magazijnen

KUEHNE & NAGEL

100% Stijging van de productiviteit in magazijnen dankzij Modula opslagliften.

Kuehne & Nagel is een wereldwijde speler op gebied van het verlenen van logistieke diensten.

Voor  een afdeling in Parijs hebben zij gekozen voor  2 Modula liften.

 

K + N, met meer dan 125 jaar geschiedenis, is de tweede 3PL ter wereld, met 60.000 werknemers en een magazijnruimte van 3.500.000 m² wereldwijd. Het biedt geïntegreerde logistieke oplossingen van uitstekende kwaliteit en operationele uitmuntendheid, die alle sectoren van de markt bestrijken, van automotive tot luchtvaart, van retail tot chemicaliën, van food tot mode. In Frankrijk hebben ze in 1 van de vele sites die ze bezitten een magazijn van in totaal 86.000 SKU's.

Bij  K + N Frankrijk is het essentieel om de dagelijkse deadlines, de opslag, de voorbereiding van bestellingen en de verzending te respecteren. Alles moet vóór 20.00 uur worden gedaan, zodat de distributeurs thuis kunnen leveren vóór 8u.

Vóór de aankoop van Modula werden bestellingen handmatig afgehandeld, met behulp van het Batch Picking-principe. De magazijniers gingen op zoek naar de producten, namen alles in één keer mee en verdeelden de goederen later over de verschillende bestellingen.

Men heeft de voorkeur gegeven aan de ML25D versie omdat deze een schuifbreedte van 4.100 mm bieden en dus de hoogste opslagcapaciteit kunnen voorzien. 

Meer dan 200 lades worden in de liften van 10.700 mm hoogte opgeslagen. 

Deze verticale opslagtorens zullen gebruikt worden  voor opslag van kleine en middelgrote artikelen. Men opteerde speciaal voor Modula vanwege het  externe dubbele werkpostsysteem om op die manier lange wachttijden te vermijden. Het is een oefening om achteraf in anderen afdelingen eveneens Modula opslagtorens te plaatsen. 

Omdat bij  K + N  de orders eerder maar klein zijn, werken de Modula liften met een Drop-to-Light dat het mogelijk maakt om tot 40 orders tegelijkertijd voor te bereiden, en op die manier de prestaties aanzienlijk  te verhogen.

Resultaat: nu worden 'just-in-time' leveringen aangeboden aan de eindklant.

VOORDELEN:

 

Plaatsbesparing

Grondoppervlakte: 700 m² wordt op slechts 40 m² opgeslagen..

4.500 Stock Keeping Units, in totaal 68.000 items worden in de 2 Modula Liften opgeslagen. Dit lag voorheen allemaal op een mezzanine.

 

Snelheid

1 Magazijnier verwerkt dagelijks 600 orders en vult de machine aan. Wegens de snelle doorlooptijden van de machine worden 'just-in-time' leveringen aangeboden aan de eindklant.

 

Foutenlast

Dankzij de 40 Put-to-light indicaties worden de artikelen steeds weggeplaatst in de juiste bak voor de juiste klant.

 

Klik op  MAGAZIJNINRICHTING  voor een algemeen overzicht 

  • LEMO
    LEMO

    Verviervoudiging van het aantal orderlijnen door de plaatsing van Modula-liften

  • Medpets
    Medpets

    Verhoogde capaciteit pakketverwerking met helft FTE’s!

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag

+32(0)3 568 33 00
Heeft u een vraag?Wij helpen u graag
Service aanvraag