Minder looptijd en dalend verbruik van PBM’s

       

Vending machine bespaart looptijd om en verbruik van PBM’s dalen

LAWTER te Antwerpen heeft sinds 2013 een Rotopoint geinstalleerd voor de uitgifte van hun persoonlijke bescherming materialen. 

Deze werden voordien uitgegeven door de leidinggevende van dienst.  Het tijdverlies bij de leidinggevende en de loopafstanden voor de gebruikers (meer dan 100m) zorgden ervoor dat Ludo Van Eynde (Maintenance & Engineering Manager) op zoek ging naar een gecontroleerde en decentrale oplossing. 

Om de tijdverliezen te compenseren werden bepaalde handschoenen in grotere hoeveelheden uitgegeven.  Hierdoor steeg het verbruik aanzienlijk. Ook dit moest teruggeschroefd worden.

Ludo Van Eynde:  “Efficiëntie in tijd en de daling van het verbruik heeft me overtuigd van de oplossing”.

"We hebben gekozen voor aanmelding met behulp van fingerprint.  Dit is praktisch voor de gebruikers. Dankzij de Rotopoint zijn de veiligheidsmaterialen  ook 24/7 beschikbaar.  Dit heeft eveneens de veiligheid in onze plant bevorderd."

 

VOORDELEN

 

Snelheid:

De loopafstanden zijn gereduceerd en dit zorgt ervoor dat de operatoren geen tijd meer verliezen.  De leidinggevenden hoeven zich niet meer bezig te houden met  de uitgifte van de PBM’s en kunnen zich concentreren op hun eigen taken.

 

Daling verbruik:

De eerste maanden was de daling van de verbruiken opmerkelijk. Dankzij de historiek in de software kunnen alle verbruiken geanalyseerd worden.  Dit laat toe om bij te sturen waar nodig.

 

0% fouten:

Elk vak bevat één artikel. Vermits er telkens maar 1 vak wordt vrijgegeven, kunnen geen foute aantallen genomen worden en blijven de stockwaarden correct.

 

Stockjuistheid:

De aanvulling gebeurt op een zeer praktische manier door de eigen magazijniers.  Met behulp van een mobiele kar – waarin de reserve voorraad ligt – wordt de Rotopoint wekelijks aangevuld.

 

Veiligheid:

De software draagt ook bij tot een verhoogde veiligheid.  De operatoren gebruiken nu de passende PBM voor de uit te voeren taak.  Bovendien zijn de PBM’s 24/7 beschikbaar.

 

Voor een algemeen overzicht MAGAZIJNINRICHTING: klik HIER

Voor een algemeen overzicht WERKPLAATSINRICHTING: klik HIER

 

  • LEMO
    LEMO

    Verviervoudiging van het aantal orderlijnen door de plaatsing van Modula-liften

  • Medpets
    Medpets

    Verhoogde capaciteit pakketverwerking met helft FTE’s!

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag