Plaatsbesparing door modulaire opbouw & combinatie van schuifladen en legborden

BASF ANTWERPEN

BASF Antwerpen is het grootste geïntegreerde chemische productiecentrum van België en het tweede grootste belangrijkste productieplatform van de BASF-groep wereldwijd. Het bedrijf ligt uitgestrekt over een terrein van 600ha en omvat maar liefst 54 verschillende productie-installaties. BASF levert producten en diensten voor de meest diverse sectoren in België en daarbuiten. 

BASF Antwerpen investeerde voor het centraal onderhoudsmagazijn in schuifladestellingen en palletstellingen van Vanas Engineering. Dankzij de gerealiseerde plaatsbesparing kan BASF een massa artikelen binnen één ruimte stockeren. De volledige implementatie herbergt liefst 60.000 verschillende artikelen verspreid over een oppervlakte van twee maal 3000m² .

 

Waar VROEGER meer dan twintig onderhoudsmagazijnen verspreid lagen over de volledige site, is dat aantal VANDAAG teruggebracht naar zes. BASF realiseerde deze grootschalige centralisatie en standaardisatie van het magazijnwezen met de hulp van Vanas Engineering. Vandaag staan er nog vijf magazijnen op de site terwijl de rest werd ondergebracht in een nieuwbouw. Voor de invulling van dit centraal magazijn zocht BASF naar één betrouwbare partner in functie van standaardisatie en met het oog op een plaatsbesparende oplossing.

Modulaire opbouw en combinatie van schuiflades en legborden levert extra plaatsbesparing op

Jan Kleyn, Warehouse Manager bij BASF Antwerpen: “We kenden Vanas Engineering al langer dan vandaag. Vanas NV leverde onder meer al tools bij ons en we zijn bekend met het uitgebreide gamma van Lista. Voor de invulling van het magazijn zochten we één betrouwbare leverancier in functie van standaardisatie. Vanas Engineering was van bij het begin één van de kandidaten.”

Het nieuwe magazijn bestaat uit twee grote ruimtes. Een eerste opstelling omvat een Lista verdiepsmagazijn met schuifladestellingen, goed voor een oppervlakte van 3000m². “De kwaliteit van Lista, de modulaire opbouw met schuiven en legborden en de extra plaatsbesparing die stockage in schuiven oplevert, zijn ontegensprekelijke voordelen.” Het schuifladenmagazijn van Lista omvat in totaal 26.000 legborden, 20.000 schuiflades en 147 afgesloten  kasten.

Centralisatie en standaardisatie van het magazijn voorzien op de toekomst

Voor de palletgoederen koos BASF voor de palletstellingen van Esmena, eveneens geleverd door Vanas Engineering. De stelling heeft een capaciteit van 8000 palletplaatsen in een aparte ruimte van nog eens 3000m². “Met LISTA en ESMENA beschikken we over een kwaliteitsvolle magazijninrichting. Van in het begin dachten de mensen van Vanas Engineering met ons mee om tot de beste samenstelling te komen. Dankzij de gezamenlijke inspanningen hebben we het aantal schuiven bepaald voor de stockage van klein materiaal. Hetzelfde geldt voor de opslag van goederen in legborden en natuurlijk ook de palletgoederen.”   

Het resultaat was een indeling op maat voor de stockage van een gigantische stock materialen. “Met de oplossingen van Vanas Engineering zijn we erin geslaagd een grootscheepse centralisatie en standaardisatie van ons magazijnwezen te verwezenlijken. Bovendien is het Lista magazijn erop voorzien om uit te breiden met een extra verdiep mocht dat nodig blijken in de toekomst.”

VOORDELEN:

 

Voor een algemeen overzicht MAGAZIJNINRICHTING: klik HIER

 

  • LEMO
    LEMO

    Verviervoudiging van het aantal orderlijnen door de plaatsing van Modula-liften

  • Medpets
    Medpets

    Verhoogde capaciteit pakketverwerking met helft FTE’s!

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag

+32(0)3 568 33 00
Heeft u een vraag?Wij helpen u graag
Service aanvraag