Plaatsbesparing en tijdswinst in nieuwe BMW garage

CENTRAUTO

Centrauto is de oudste concessiehouder van BMW in België. De groep heeft vestigingen in Wijnegem en Malle. Centrauto Wijnegem is sinds de verhuizing uit Deurne een van de grootste BMW-filialen in België.

 • Plaatsbesparing dankzij verticale opslag in liften
 • Tijdwinst: wandelafstanden zijn beperkt dankzij compacte opstelling
 • Verhoogde stockjuistheid: beheer en controle door Gigasoft.Automotive
 • Hoge ergonomie en plaatsbesparing dankzij compacte opslag in bandenpaternoster

Centrauto Deurne verhuisde in 2011 naar een nieuwe locatie in Wijnegem. Bij de herinrichting van het magazijn besloot de concessie om twee stockageliften te plaatsen voor de opslag van kleine onderdelen. Voor de opslag van banden werd het magazijn ook voorzien van een bandenpaternoster.

 

Opslag in liften levert plaatsbesparing en tijdwinst op 

De inplanting van de liften werd vooraf meegenomen in de bouwplannen van het nieuwe filiaal. De opstelling bevindt zich anderhalve meter onder het vloeroppervlak om extra hoogte te creëren. De liften hebben een maximale hoogte van 8,5 meter om de volledige stock aan kleine onderdelen in onder te brengen. Enkel voor de opslag van grotere stukken zoals carrosserie-onderdelen werden de klassieke legbordrekken bewaard.

Werner Wuyts, verantwoordelijke naverkoop bij Centrauto Wijnegem: “Klein materiaal en wisselstukken werden vroeger in legbordrekken geplaatst. In Deurne stonden de rekken verspreid over het gebouw met een verlies aan vloeroppervlakte tot gevolg. Om plaats te besparen en de loopafstanden voor onze magazijniers te beperken, kozen we voor verticale opslag in stockageliften.”


Verhoogde stockjuistheid dankzij koppeling met Gigasoft.Automotive 

Na een bezoek aan de toepassing bij garage Rietje in Kapellen raakte Centrauto overtuigd van de werking van Gigasoft.Automotive. “Onze liften worden aangestuurd door de logistieke software van Vanas Engineering voor een efficiënt stockbeheer. De software is gekoppeld aan het dealer management systeem Incadea, welke gebaseerd is op MS Dynamics NAV (voorheen gekend als Navision).” Picklijsten zijn gelinkt aan een werkbon en worden verstuurd vanuit Incadea. Gigasoft.Automotive registreert de binnenkomende opdrachten waarna de magazijnier kan beginnen aan de picking.

In de software werd ook een module Picture voorzien met camera’s in de werkopening van de lift. “Deze gebruiken we in de eerste plaats om artikelen terug te vinden of om vrije locaties te zoeken. Indien er zich een stockfout voordoet, kunnen we via de historiek van beelden terugvinden waar het probleem zit. Onze magazijniers werken nu veel sneller en efficiënter. In vergelijking met vroeger ligt het materiaal ook stofarm gestockeerd.”


300 Banden - gestockeerd in een bandenpaternoster - op een oppervlakte van 10 m². 

Voor de opslag van banden gebruikt Centrauto Wijnegem een bandenpaternoster. Dankzij de compacte structuur kunnen tot driehonderd banden op een beperkte ruimte gestockeerd worden. De bediening is eenvoudig en laat het toe om op een ergonomisch verantwoorde manier banden weg te leggen of uit te halen.

Before & After:


:  Plaatsbesparing:

Dankzij verticaal te stockeren is het magazijnoppervlak gehalveerd.  De liften zijn doorgetrokken tot op kelderniveau om zo 1,5 extra meter machine te winnen.

 Snelheid:

De loopafstanden zijn geminimaliseerd en dankzij de led-indicatie zijn er geen zoektijden meer. 

  Administratie:

De geïntegreerde koppeling tussen Vanasoft en Carya zorgt ervoor dat de administratieve verwerking tot een minimum herleid wordt.

  Ergonomie:

Vooral de bandenpaternoster is een enorm verschil.  De banden worden steeds op de best passende hoogte aangeboden.

Stofarm:

De verticale liften stockeren de onderdelen en gereedschappen op een stofarme manier.

 

OPSTELLING

Hardware:
2 Stockageliften van 8,5 meter hoog voorzien van:

 • Pick-to-Light

 

1 Bandenpaternoster:

 • Hoogte: 6,3 meter
 • Breedte: 5 meter
 • Aantal gondels: 13
 • Belasting per gondel: 250kg
 • Diameter banden: tot 700mm

Software

 

Klik op  MAGAZIJNINRICHTING  voor een algemeen overzicht.

Project gerealiseerd in november 2010.

 • LEMO
  LEMO

  Verviervoudiging van het aantal orderlijnen door de plaatsing van Modula-liften

 • Medpets
  Medpets

  Verhoogde capaciteit pakketverwerking met helft FTE’s!

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag