Verhoging van productiviteit dankzij vending opstelling

Prins Staal heeft alles onder één dak om u volledig te ontzorgen op het gebied van aankoop en verwerking van koolstofstaal en RVS. Door hun internationaal klantenbestand beschikken zij over een uitgebreid distributienetwerk, hier komen ook heel wat logistieke uitdagingen bij kijken.

Om de productie efficiënt te laten lopen, is het belangrijk dat productie kritische onderdelen, zoals verbruiksonderdelen voor de slijpers, steeds bij de hand liggen. Ook PBM’s zijn zeer belangrijk voor de werknemers van Prins Staal en moeten steeds bereikbaar zijn.

Vroeger werden deze materialen opgeslagen in een afgesloten kast. Dan moest er iemand van kantoor toegang gaan verlenen en handmatig bijhouden wat de voorraad was en wie wat uitleende. Dit had geen gunstig effect op hun productiviteit. De persoon die het materiaal nodig had, verloor tijd met te wachten en de collega’s op kantoor werden steeds gestoord. Om de verdeling van hun materiaal efficiënter aan te pakken, zocht Prins Staal naar een nieuw opslag- en distributiesysteem.

Vanas bood een opstelling met verschillende vending machines aan als oplossing. De opstelling bestaat uit 3 machines: een master Rotopoint, een add on dispenser en een add on locker. Door de combinatie van de verschillende machines kunnen er producten van verschillende formaten in opgeslagen worden.

“In het verleden werkten we met een kast van een leverancier van de gereedschappen en PBM’s. We waren daarbij echter verplicht om nieuw materiaal steeds bij hun te bestellen. Om dit te vermijden kozen ze voor de oplossing van Vanas. Hierbij hebben ze de regie zelf in handen en kunnen ze zelf beslissen wat er in de kast komt en waar ze dit materiaal kopen.

Wij zouden deze kasten van Vanas zeker aanraden voor bedrijven met dezelfde situatie als waar wij mee zaten. We zetten onze deur ook open voor andere bedrijven die willen komen kijken naar deze oplossing waar we heel tevreden over zijn.”

- Yvar Veldkamp, Processing ICT Manager

Snelheid 
Vroeger werd er veel tijd verloren. De persoon die het materiaal nodig had, verloor tijd met te wachten en de collega’s op kantoor werden steeds gestoord. Wachttijden worden nu vermeden. De productie kritische materialen en PBM’s zijn 24/7 bereikbaar. Werknemers hebben steeds toegang tot alle producten na registratie en moeten hun collega’s op kantoor dus niet langer storen. Ze werken dus sneller en efficiënter.
Economisch
De vending machine houdt rekening met de beschikbare voorraad. Zo merkt Prins Staal dat ze van sommige producten een te grote voorraad hebben liggen. In de toekomst kunnen ze dit reduceren en moeten ze dus minder bestellen.

Vereenvoudigde administratie
Werknemers hebben steeds toegang tot de producten nadat ze zich eenvoudig registreren. Hierdoor kan de machine steeds opvolgen wie welke producten neemt.

In de vending machines worden ook uitleengereedschappen opgeslagen. De machine registreert automatisch wie welk gereedschap uitleent. Zo is er steeds controle over alle gereedschappen en raken ze niet verloren. Handmatig lijsten bijhouden is dus verleden tijd.

Inventarisjuistheid
De machine heeft steeds een correct overzicht van de huidige voorraad. Zo kan Prins Staal op elk moment opvolgen wat de status van hun voorraad. De machine geeft ook een melding wanneer een van de materialen bijna uit voorraad is.

 

  • LEMO
    LEMO

    Verviervoudiging van het aantal orderlijnen door de plaatsing van Modula-liften

  • Medpets
    Medpets

    Verhoogde capaciteit pakketverwerking met helft FTE’s!

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag