• De eerste lift brengt goederen dichter bij de ingenieurs.
 • In totaal staan er nu 7 Modula liften bij Safran
 • Elke lift heeft zijn eigen toepassing, daarom zijn er liften met interne en externe werkopeningen.
 • Een van de liften dient voor de opslag van breekbare en kostbare gereedschappen.
 • De liften zijn voorzien van camera's om steeds controle te hebben over het pickingproces.
 • De liften worden bestuurd met de WMS software Gigasoft.Extended.
 • De liften brengen de juiste lade op ergonomische hoogte.

Modula liften voor verschillende toepassingen

Safran Aircraft Engine Services Brussels specialiseert zich in MRO activiteiten (maintenance, repair and overhaul) voor vliegtuig motoren. De samenwerking tussen Vanas Engineering en Safran startte al in 2013. Vanas plaatste in totaal 7 Modula liften die elk hun eigen toepassing hebben.

Safran wilde in 2013 hun onderdelen dichter bij de ingenieurs brengen. Dankzij Modula liften waren de onderdelen snel binnen handbereik en konden interventies op motoren sneller uitgevoerd worden.

Vanas plaatste daarna 3 extra liften voor de opslag van verbruiksartikelen. Twee liften werden voorzien van een externe werkopening en worden gebruikt voor de opslag van grote en zware onderdelen.

De vijfde lift was de ideale opslagoplossing voor grote gereedschappen die gebruikt worden bij het onderhoud van de motoren. Om deze gereedschappen veilig op te slagen, werd er een beschermlaag voorzien in de laden.

De liften worden aangestuurd met Gigasoft.Extended. Deze WMS software is gekoppeld aan het ERP systeem van Safran om de picking zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Wanneer er een picking order binnenkomt via het WMS systeem, zullen de Modula liften automatisch de juiste lade presenteren. Op de liften zijn ook camera’s geïnstalleerd die foto’s nemen voor en na elke picking. Zo is er steeds 100% controle over de pickings en de voorraad.


Plaatsbesparing

Dankzij de Modula liften kon er aanzien veel plaats bespaard worden.
 

Snelheid
Omdat de producten compacter opslagen zijn in de lift, kunnen ze dichter bij de engineers geplaatst worden. Hierdoor zijn de producten sneller binnen handbereik. De lift brengt de producten binnen enkele seconden naar de orderpicker.

De liften hebben bovendien een dubbele afleg. Dit zorgt er voor dat de wachttijden verminderd worden. Terwijl de orderpicker uit de eerste lade de producten verzamelt, wordt de tweede lade al klaar gezet.

0% fouten
Dankzij de WMS software is het bijna onmogelijk om fouten te maken tijdens de picking. De juiste lade wordt door de Modula lift gepresenteerd, daarna duidt een laser pointer aan om welk product het gaat.

Ter controle zijn er camera’s geïnstalleerd die een foto nemen voor en na de picking. Zo kan er steeds nagekeken worden wie welke producten opgevraagd heeft en wanneer deze uit de lift gehaald zijn.
 

Administratie
Dankzij de koppeling tussen de WMS software en het ERP systeem wordt de administratie vereenvoudigd. Picking met papieren bestelbonnen is verleden tijd. Dankzij de WMS software wordt de voorraad ook automatisch beheerd.
 

Ergonomie
De liften werken volgens het goods-to-man principe. De goederen worden tot bij de orderpicker gebracht. De lift brengt de lade met het opgevraagde product tot op ergonomische hoogte bij de orderpicker.
 

Veilige en stofarme opslag
De producten blijven netjes en stofarm opgeborgen in de liften. Een van de liften bij Safran werd voorzien van beschermend schuim in de laden om breekbare en gevoelige producten veilig op te slagen.

 

 

 • LEMO
  LEMO

  Verviervoudiging van het aantal orderlijnen door de plaatsing van Modula-liften

 • Medpets
  Medpets

  Verhoogde capaciteit pakketverwerking met helft FTE’s!

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag