snijgereedschappen opgeslagen in gecontroleerde kasten

NEW CASE HOLLAND

Case New Holland is wereldleider in de productie van landbouwvoertuigen. De vestiging in Zedelgem zet bovendien in op ontwikkeling en voortdurende verbetering van haar producten.

De geproduceerde landbouwmachines zoals tractoren, maaidorsers en balenpersen, worden in meer dan 45 landen verkocht. Dit is samen goed voor een exportaandeel van 98%.

 • Autonome toegang tot kritische artikelen: veilige opslag van dure materialen                 
 • Vlotte toegang tot snel roterend materiaal: wachttijden worden tot een minimum beperkt
 • Gecontroleerde opslag voorkomt stockbreuken
 • Kasten dragen het Lista kwaliteitslabel                                                                              
 • Kasten worden onafhankelijk van de inhoud geleverd                                                      

 

Case New Holland beschikt over een LPC-opstelling voor de opslag van kritische en rotatieve artikelen. De wachttijden aan de balie liepen op en techniekers moesten vaak wachten op hun onderdelen. Daarop besliste Case New Holland om een LPC-module met twee Lista kasten te installeren. In de kasten zit voornamelijk duur materiaal zoals snijplaatjes, maar ook artikelen met een hoge rotatie (zogenaamde hardrunners die een kleinere waarde hebben, maar die men snel zelf moet kunnen uitnemen).
 

Gecontroleerde en veilige opslag zonder wachttijden 

LPC  staat voor Lista Parts Control en is een zogenaamde ‘intelligente kast’ die aangestuurd wordt door middel van software. Elke lade is voorzien van een aantal vakken (compartments) voor de gecontroleerde opslag van klein materiaal. De vakken kunnen enkel ontgrendeld worden nadat men inlogt op de software via het aanraakscherm. Elke uitname wordt door de software geregistreerd en afgeschreven wat leidt tot een veilige, gecontroleerde opslag.

Case New Holland beschikt over een afgesloten magazijn met schuifladestellingen. Eén magazijnier haalt de artikelen uit de rekken en legt deze klaar aan de balie voor afhaling. De wachttijden aan de balie liepen echter snel op. Wanneer de magazijnier even afwezig was kon men helemaal niet aan de nodige onderdelen komen. Om techniekers toegang te verlenen tot de meeste dringende onderdelen - en om toch de controle te behouden - koos Case New Holland voor een LPC-opstelling bestaande uit twee kasten.

Techniekers kunnen mits aanmelding via hun persoonlijke badge volledig autonoom artikelen uit de kast halen. In de kasten zitten dure materialen zoals snijplaatjes, maar ook artikelen met een hoge rotatie. De wachttijden aan de balie zijn hiermee weggewerkt en er is op elk moment toegang tot de nodige onderdelen. Ook de sleutel van een kast waar grote of kostbare producten afgesloten worden bijgehouden, zit in de LPC-kast.

Doordat techniekers zich voorafgaand dienen aan te melden, behoudt Case New Holland op elk moment de controle. Techniekers zelf kunnen sneller het materiaal uitnemen en de magazijnier hoeft zich niet meer enkel toe te leggen op pickings. Case New Holland is dermate tevreden met de huidige werking dat er nagedacht wordt om de bestaande opstelling uit te breiden met een extra kast.

De bestaande LPC-opstelling bestaat uit twee kasten van het merk Lista. De aansturing van de kasten gebeurt door de ‘huissoftware’ TDM. Er is een badgereader voorzien waarop de techniekers zich kunnen aanmelden. Nadien kunnen zij het gewenste artikel scannen of manueel ingeven. Vervolgens worden de lade en het vakje met de juiste locatie aangeduid met een lampje. De technieker opent het klepje, neemt het artikel eruit en de software boekt de stock correct af. Vanas Engineering levert de kasten bovendien onafhankelijk van de inhoud.
 

Voordelen

 • Autonome toegang tot kritische artikelen: veilige opslag van duur materiaal
 • Vlotte toegang tot snel roterend materiaal: wachttijden worden tot een minimum beperkt
 • Gecontroleerde opslag voorkomt stockbreuken
 • Kasten dragen het Lista kwaliteitslabel
 • Kasten worden onafhankelijk van de inhoud geleverd

 

Voor een algemeen overzicht WERKPLAATSINRICHTING: klik HIER

Projecten gerealiseerd in augustus 2001, november 2002, maart 2009, december 2009, maart 2011, juni 2013 en januari 2014.

 • LEMO
  LEMO

  Verviervoudiging van het aantal orderlijnen door de plaatsing van Modula-liften

 • Medpets
  Medpets

  Verhoogde capaciteit pakketverwerking met helft FTE’s!

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag

+32(0)3 568 33 00
Heeft u een vraag?Wij helpen u graag
Service aanvraag