Lange profielen tot 4.000 kg: veilig en compact opgeslagen.

Chaos heeft plaats gemaakt voor efficiëntie

Sobinco is als enige bedrijf in België gespecialiseerd in de productie van een volledig gamma hang- en sluitwerk voor aluminium ramen en deuren. Het bedrijf uit het Waregemse vervaardigt via een uitgesponnen productieproces deze componenten uit diverse profielen. Sobinco stelt in België 350 mensen te werk en heeft daarnaast nog een vestiging in Portugal en verkooppunten in Polen en China. Het bedrijf exporteert zijn producten naar zestig landen in vijf continenten.

Probleem:  staafmateriaal voor de productie van hang- en sluitwerk lag opeengestapeld in pakketten op de grond. Deze werden met behulp van een rolbrug tot bij de juiste machine gebracht om te verspanen: een tijdrovende handeling.

Oplossing:  voor de opslag van zware pakken staafmateriaal als staal en inox koos Sobinco voor zwaarlast uitrolstellingen van de Nederlandse fabrikant THIEL  Systems. Vanas Engineering is hiervan officieel full-service verdeler voor de Belgische markt. Het is een overzichtelijk opslagsysteem dat tegelijkertijd plaatsbesparend en makkelijk in gebruik is.

Gevolg:  verhoogde efficiëntie dankzij plaatsbesparing en handmatige manipulatie én de verbeterde intralogistiek als katalysator voor productiviteit.  Manuel Gevaert, Process Engineer: “Chaos heeft plaats gemaakt voor efficiëntie. Het geheel oogt heel wat ordelijker en overzichtelijker dan voorheen.”

Opstelling:

 • 7 Zwaarlast uitrolstellingen THIEL – Jumbo tot 4.000 kg per draagniveau.
 • De stelling is bovenaan  voorzien van een vast draagniveau.
 • Dubbelzijdig bedienbare constructies.

VOORDELEN:

 Plaatsbesparing

 Compacte structuur en uitrolbaar draagniveau leveren plaatsbesparing op: minder gangbreedte nodig.

Sneller werken:

Verhoogde efficiëntie dankzij manuele bediening om goederen eenvoudig binnen kraanbereik te krijgen.

 Ergonomisch werken:

 Uitrollen van de laden en uitnemen van de goederen gebeurt op een veilige manier. Pakken moeten niet meer verlegd worden. Beter overzicht.

 

Overigens is dit niet het enige project dat in samenwerking met Vanas Engineering werd verwezenlijkt. Verspreid over de werkvloer staan  verschillende schuifladekasten van LISTA. Hierin worden wisselstukken en gereedschap voor de machines opgeborgen.  

Op vraag van Sobinco werd een SPECIALE KLEUR ONTWIKKELD voor de kasten die aansluit bij de huisstijl van het bedrijf.

“We willen dit doortrekken tot op de werkvloer, dus voor ons was het meegenomen dat Vanas Engineering deze inspanning wilde doen. Met de huidige inrichting voor het magazijn en de werkplaats zitten we voor de komende jaren zeker gebeiteld.”

 

Voor een algemeen overzicht MAGAZIJNINRICHTING: klik HIER

Voor een algemeen overzicht WERKPLAATSINRICHTING: klik HIER

 

 • LEMO
  LEMO

  Verviervoudiging van het aantal orderlijnen door de plaatsing van Modula-liften

 • Medpets
  Medpets

  Verhoogde capaciteit pakketverwerking met helft FTE’s!

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag