Wisselstukkenmagazijn voor garage in Wilrijk

GARAGE CITROEN/PEUGEOT ANTWERPEN

Garage Citroën/Peugeot Antwerpen is de officiële dealer voor wisselstukken van Citroën en Peugeot voor de regio Antwerpen. Het beschikt over een nieuw centraal wisselstukkenmagazijn vlakbij de showroom van Citroën. Van hieruit worden onderdelen rechtstreeks geleverd bij kleine garages en carrosseriebouwers.

Totaalinrichting met verschillende opslagsystemen 

Voor de inrichting van het nieuwe wisselstukkenmagazijn werd geopteerd voor een totaalinrichting. Gezien de grote hoeveelheid en verscheidenheid aan wisselstukken had Citroën/Peugeot Antwerpen nood aan verschillende soorten opslagsystemen. Daarnaast moest ook voorzien worden in de opslag van een grote hoeveelheid banden. Vanas Engineering bleek de geschikte partner om al deze systemen te kunnen leveren binnen een totaalproject. Een combinatie van verschillende opslagsystemen zijn als één geheel geïintegreerd.

 

Kwaliteitsvolle inrichting met een overzichtelijk resultaat 

Geoffrey Mol, magazijnier bij Citroën/Peugeot Antwerpen: “Uniformiteit en kwaliteit stonden voorop bij de keuze van een geschikte leverancier voor de inrichting van het nieuwe magazijn. Vanas Engineering kon een totaaloplossing aanbieden met verschillende opslagsystemen. Daarnaast waren we ook overtuigd van de kwaliteit van het materiaal. Vanaf het begin hebben de mensen van Vanas ook meegedacht over de meest optimale inrichting zodat onze mensen vlot kunnen werken.” In het magazijn werken in totaal twaalf magazijniers die onder meer de pickings doen. “We werken met zogenaamde geordende pickings om de loopafstanden te beperken. De uitgenomen goederen worden nadien klaargelegd voor verzending in Mini Racks. Deze staan dicht bij de uitgang opgesteld. De chauffeurs die de bestellingen komen ophalen, hebben zo direct een overzicht van hun pakjes.”

Before & After

  Plaatsbesparing:

Dankzij het verdiep heeft men meer vloeroppervlakte gecreerd. Het resultaat: meer dan 35% plaatsbesparing t.o.v. de oude situatie. 2.600 Lopende meters aan legbordrekken staan in voor de opslag van de kleine producten.

Het Bandenhotel kan 3.620 banden stockeren. 

 Snelheid:

Door de indeling op de meest efficiënte manier te gebruiken, heeft men de loopafstanden kunnen beperken. De meest roterende producten liggen vooraan, terwijl de traagst bewegende artikelen het verste weg liggen.

 

Klik op  MAGAZIJNINRICHTING  voor een algemeen overzicht.

 

  • LEMO
    LEMO

    Verviervoudiging van het aantal orderlijnen door de plaatsing van Modula-liften

  • Medpets
    Medpets

    Verhoogde capaciteit pakketverwerking met helft FTE’s!

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag