• Stellingen lopen door in de hoogte met tussenvloeren in de gangpaden
 • Een stellingenmagazijn met tussenvloeren in de gangpaden
 • Een extra verdiep kan de opslagcapaciteit van uw stellingen verdubbelen
 • Een entresolvloer bovenop de legbordstellingen voor het verwerken van inbound goederen

Tussenvloeren en mezzanines

Om de hoogte van uw magazijn optimaal te benutten, kan er met behulp van tussenvloeren makkelijk extra ruimte in uw magazijn gecreëerd worden. Stellingen kunnen tot 12 meter hoog gebouwd worden of er kan een mezzanine voor extra grondoppervlak voorzien worden. Er zijn drie verschillende mogelijkheden.

 • Tussenvloeren in uw stellingen: Stellingen kunnen tot 12 meter hoog doorgetrokken worden. In de gangpaden worden extra vloeren opgehangen waardoor de producten makkelijk bereikbaar zijn zonder een heftruck. Zo kan u de hoogte van uw magazijn optimaal gebruiken. Tussenvloeren in stellingen zijn een economische oplossing.
 • Entresolvloer boven op rekken: Er wordt een extra verdiep als 'dak' bovenop de rekken gelegd. Hierbij dragen de rekken de vloer. Door het extra verdiep creëer je extra grondoppervlak. Bovendien is de invulling van de entresolvloer vrij en flexibel. Houdt er wel rekening mee dat de rekken onder de vloer niet meer verplaatst kunnen worden gezien zij de entresolvloer dragen.
 • Een mezzanine als vrijstaand platform: Hiermee creëren we een extra verdiep in uw magazijn bovenop palen. De ruimte onder en op de mezzanine is dus vrij in te vullen. Er kunnen rekken geplaatst worden, maar er kunnen ook andere activiteiten plaats vinden. Er kan bijvoorbeeld een intern transportsysteem lopen of de inbound goederen kunnen er bijvoorbeeld verwerkt worden. Deze oplossing biedt vrijheid en flexibiliteit.

 

In de praktijk

BUS industrial tools combineerde een mezzanine met een intern transportsysteem van Vanas Engineering om hun inbound goederen te verwerken. Zo kon er plaats bespaard worden en was het gelijkvloers volledig beschikbaar voor opslag en picking. 

Bij de leverancier van reserve onderdelen voor Peugeot en Citroën in Antwerpen plaatste Vanas Engineering doorlopende legbordstellingen met tussenvloeren verwerkt in de stellingen. Zo werd er extra vloeroppervlak gecreëerd en kon de opslagcapaciteit vergroot worden.

Optimaal gebruik

Tussenvloeren en mezzanines worden voorzien van trappen op maat en leuningen (opgebouwd met borst- en kniewering en plinten). In de leuning kunnen palletopzetters geïntegreerd worden. Om goederen tussen verdiepen te verplaatsen, kunnen verticale transportsystemen voorzien worden.

Optimaliseer uw picking proces dankzij onze WMS software. Dankzij Gigasoft.Extended kan er papierloos gewerkt worden. Bovendien zal de software steeds de meest optimale routes in uw stellingenmagazijn voorstellen. Zo kan u tijd besparen en efficiënter werken.

 

Wilt u de efficiëntie en productiviteit in uw magazijn zo veel mogelijk optimaliseren? Vraag hier een gratis audit aan van uw magazijn. Als totaal integrator van intralogistieke oplossingen bekijken we graag welke systemen u het beste kunnen helpen en denken dan een plan uit op maat van uw logistieke processen.

Specificaties

 • Integratie van verlichting is mogelijk
 • Combineerbaar met alle soorten rekken
 • Integratie van interne transportsystemen mogelijk
 • Diverse soorten vloeren en belastingen beschikbaar
 • Economische oplossing door optimaal gebruik te maken van de hoogte van uw magazijn
 • Wordt aangepast naar wens en de bestaande omgeving
Garage Citroën/Peugeot Antwerpen
Garage Citroën/Peugeot Antwerpen

Totaalinrichting voor wisselstukkenmagazijn met klassieke stellingen

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag