Unieke picking & sorteeroplossingen voor eCommerce nu ook in Benelux

eCommerce-bedrijven in de Benelux kunnen hun productiviteit en de opslagcapaciteit extreem verhogen. Onze nieuwe, aanvullende producten daarvoor, komen van het Amerikaanse bedrijf OPEX.

Andy Van Mieghem, managing director bij Vanas Engineering: “OPEX heeft ons geselecteerd als premier partner voor de eComerce-markt in de Benelux. Deze samenwerking betekent dé oplossing voor high end warehouses in deze regio.”

Door de combinatie van de oplossingen van beide bedrijven kunnen grotere eCommerce bedrijven aanzienlijk meer orders binnen dezelfde ruimte verwerken, en met evenveel personeel blijven groeien. Ook het aantal fouten reduceert fors. Andy van Mieghem: “Dit partnerschap zorgt voor groeikansen voor de eCommerce-bedrijven.”

Schaalbare magazijnrobots met Ibots
OPEX bedient in de VS vele bedrijven, waaronder Amazon en ID Logistics. De onderneming biedt dynamische eCommerce-fulfilmentoplossingen met schaalbare magazijnrobots (Ibots) die snelheid en nauwkeurigheid bieden en de supply chain stroomlijnen: van voorraadopslag en picking tot sorteren en verzenden.

Opslagcapaciteit tot vijf keer hoger
Daarnaast biedt OPEX een micro-fulfilmenttechnologie die de ruimtes optimaliseert waardoor de opslagcapaciteit tot vijf keer zo hoog kan worden in dezelfde ruimte. Ook zorgen deze sorteeroplossingen voor een efficiëntieverbetering van de vaak arbeidsintensieve retourlogistiek.

Vanas positief onderscheidend voor OPEX
Nicolas Dewit, Warehouse Automation Director of Business Development voor OPEX Europe, Middle East and Africa (EMEA): “OPEX zocht naar een sterke partner in de Benelux. De mensen bij Vanas zijn experts in intralogistiek en magazijnlogistiek. Ze onderscheiden zich door hun innovatieve technologieën die hun klanten vooruithelpen.”

Perfecte match
“De klantgerichte benadering van Vanas past bij die van ons”, vervolgt Dewit. “We bieden samen een ​​naadloze oplossing voor automatisering die de magazijnruimte maximaliseert en pieken en eisen beheert, zonder extra arbeid.”

Meerdere geïnteresseerden
Vanas versterkt haar segment door deze samenwerking met een nieuwe productrange van high end picking en sorteeroplossingen van OPEX. Andy Van Mieghem, managing director bij Vanas Engineering: “We zoeken continu naar nieuwe technologieën die de prestaties verhogen en een toegevoegde waarde bieden voor onze klanten. Deze bewezen, innovatieve technologie met Ibots met de driedimensionale beweging die een ​​‘single point of failure’ vermijdt, overtuigde ons meteen. Dit is dan ook de sleutel voor veel van onze klanten. Inmiddels hebben zich dan ook al meerdere geïnteresseerden bij ons gemeld.”

De twee nieuwe systemen die Vanas aanbiedt:

1. Perfect Pick®

Een sterk pick- en ophaalsysteem met pickstations

  • Tot 500 pickings per persoon per uur per pickstation;
  • Tot 10 Ibots per machine en elke Ibot kan zich naar elke locatie verplaatsen;
  • De machines worden tot 10 m hoog gebouwd en benutten daarmee de beschikbare gebouwhoogte;
  • Het zelf opladende Ibots-systeem zorgt dat een machine nooit uitvalt;
  • Driedimensionale beweging die een ​​‘single point of failure’ vermijdt;
  • Combinaties met Vanas conveyorsystemen maximaliseren de output;
  • Tot 6 maal hogere productie met hetzelfde aantal medewerkers

2. Sure Sort®

Een sorteermachine voor kleinere goederen

  • Een compact uniek verticaal sorteersysteem op een zeer kleine footprint;
  • Sorteert tot 2400 pakketjes per uur, verdeelt over 670 locaties;
  • Tot 80% hogere productie met hetzelfde aantal medewerkers.

Bekijk de video’s van de Warehouse Solutions in action (OPEX)

Gezamenlijke aanpak
Nu de samenwerking een feit is, levert OPEX informatie en training over hun magazijnautomatisering-oplossingen aan de specialisten van Vanas Engineering. Met deze kennis kunnen deze experts bepalen wat de beste totaaloplossing is voor de klanten in de Benelux. Ervaren OPEX-specialisten ondersteunen Vanas lokaal  om voor elk project de meest ideale samenstelling te definiëren.

Eerste referentie in Benelux is een feit
Ondertussen is de eerste OPEX installatie geplaatst in Antwerpen. Andy Van Mieghem: “Dat is een grote internationale klant van OPEX die na een succesverhaal in USA, hetzelfde concept heeft herhaald in Antwerpen. Dit geslaagde voorbeeld gaf voor ons de doorslag: ook de Benelux is klaar voor deze vernieuwende systemen.”

Meer info?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Alexander Dekker via
adekker@vanas.eu of T +31 651174032

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag